20 ianuarie 2021

Timpark și tarifele de parcare, neschimbate până în iunie. Urmează un nou regulament

timpark

Timișorenii ar putea plăti parcarea în alt mod, de la anul.

Tarifele Timpark rămân, și în prima jumătate a anului 2021, la nivelul din 2013. Consilierii locali au aprobat această decizie a executivului, însă din iulie lucrurile se vor schimba. Rămâne de văzut dacă Timpark va mai exista sau va fi înlocuit cu un nou sistem.

Consilierii locali au votat, vineri după- amiază, menținerea la același nivel ca în 2020 a tarifele de parcare pentru anul 2021, în perioada 1 ianuarie -30 iunie. „Propunerea a fost să nu facem nicio modificare, având în vedere că în luna iunie va expira delegarea parcărilor către SDM. Până în acel moment va trebui să facem un plan în ce privește parcările, ce se întâmplă cu Timpark și un regulament de parcare. Putem să discutăm eventual majorări sau diminuări de prețuri doar în momentul în care avem un plan privind parcarea în Timișoara pe termen mediu”, a explicat, în plen, viceprimarul Ruben Lațcău.

Parcările sunt administrate de SDM, care a absorbit, în urmă cu câțiva ani, ADP – Administrația Domeniului Public. „Contractul prin care parcările erau administrate de ADP expiră și, în consecință, și SDM poate să facă această gestiune până în luna iunie”, mai spune Lațcău.

Câți bani face SDM din parcări

Potrivit viceprimarului, executivul PMT vrea o nouă politică de parcare în oraș. „Intenția noastră este să venim cu un nou regulament de parcare, să avem o nouă politică de parcare la nivel de Timișoara (…) când vom avea un astfel de plan și vom vedea ce fel de parcări se pot construi, venim și cu un nou plan de tarifare”, a mai declarat acesta.

Timpark împărte orașul în trei zone tarifare: roșie, galbenă și albastră. Mai există și zona verde (0), adică fostele parcări cu barieră din centrul orașului și alte două parcări de lângă Piața 700. O oră de parcare poate costa cel mult 3 lei / oră prin voucher, respectiv 0,75 euro / oră, plus TVA, prin SMS. Tarifele sunt neschimbate, în principiu, din 2013, fiind făcute doar ajustări.

În 2019, SDM a încasat din parcări 10,69 milioane de lei. Potrivit raportului anual al societății, au fost făcute 763 locuri de parcare în oraș, dar nu au fost precizate amplasamentele exacte.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: