Timișoara respiră aerul din Liga 1 doar prin fotbaliștii crescuți de Poli, LPS Banatul sau Marcel Băban Jimbolia

Liga 1 de fotbal este un capitol închis pentru Timișoara, în condițiile în care Politehnica și Ripensia se zbat în anonimatul eșalonului secund. Există totuși o consolare, deși palidă.

În Liga 1 sunt, totuși, jucători crescuți la echipele județene sau din județul Timiș. Cu două excepții, toți au fost formați sau au trecut pe la Poli Timișoara, ultima trupă din orașul de pe Bega care a evoluat în primul eșalon. Un prim „11” ar fi format de jucători crescuți de Poli Timișoara (6), LPS Banatul (4) și Școala de Fotbal Marcel Băban Jimbolia (2).

Cei 11 jucători sunt răspândiți la mai multe echipe din primul eșalon, unele implicate în lupta pentru titlu, fiind vorba despre CFR Cluj, FCSB sau Universitatea Craiova. Cota totală a acestora, conform site-ului de specialitate www.transfermarkt.de, se ridică la 6,3 milioane de euro. Cea mai mare cotă, 1,2 milioane de euro, o are Claudiu Belu (foto), în prezent la FCSB.

Mijlocașii centrali Andrei Artean și Ovidiu Popescu sunt în atenția selecționerului Cosmin Contra pentru o eventuală convocare, în timp ce evoluțiile lui Haruț, jucător de 20 de ani, îl vor determina pe Mirel Rădoi, selecționerul naționalei de tineret, să apeleze la serviciile talentatului fundaș dreapta.

Originar din Caransebeș, dar cu buletin de Timișoara, Dan Alexa, în prezent antrenor la Astra Giurgiu, care a promovat cu Poli în primul eșalon acum trei ani, ar avea posibilitatea să trimită în teren următoarea echipă formată din jucători crescuți la Timișoara sau în județul Timiș: Eduard Pap (FC Botoșani) – Claudiu Belu (FCSB), Andrei Artean (Viitorul), Denis Haruț (FC Botoșani), Steliano Filip (Viitorul) – Deian Sorescu (Dinamo București), Ovidiu Popescu (FCSB), Silviu Balaure (Astra Giurgiu) – Cristi Bărbuț (Universitatea Craiova), Ioan Dumiter (Chindia Târgoviște), Sebastian Mailat (CFR Cluj). (sursa foto: www.telekomsport.ro)

About Post Author