Timișoara, Capitală Culturală Europeană în 2023. E bătut în cuie, anunță primarul

tm2023 restart

S-a bătut în cuie, susține ministrul Culturii, care l-a sunat, chiar în timpul AGA de la Asociația TM2021, pe primarul orașului. Timișoara va fi capitală europeană a culturii în 2023. Anunțul oficial ar trebui să vină de la Comisia Europeană și nu era așteptat decât undeva prin luna octombrie.

Timișoara va fi Capitală Culturală Europeană în 2023 – a anunțat primarul în timpul Adunării Generale a Acționarilor de la TM2021. Edilul susține că a fost sunat chiar de ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, care i-a spus că decizia e bătută în cuie.

În urmă cu aproximativ două săptămâni, cei de la TM2021 anunțau, înaintea penultimei ședințe AGA, că li s-a transmis, dinspre Comisia Europeană, că aceasta susține anul 2023 pentru Timișoara. „Reprezentanții Comisiei Europene, vicepreședintele Margaritis Schinas și comisarul european pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret, Mariya Gabriel, vor propune colegiului comisarilor europeni decalarea perioadei evenimentelor culturale dedicate capitalelor culturale europene 2020-2021. Termenul pentru Timișoara va fi amânat până în 2023”, scria în comunicat.

Potrivit aceleiași surse, procedura era doar la început. La Comisia Europeană ar fi trebuit să aibă loc consultări până la sfârșitul lunii iulie. La mijlocul lunii august, propunerea va fi adoptată de CE. În următoarea etapă, Comisia va prezenta Parlamentului European și Consiliului Uniunii Europene această decizie, care ar putea fi adoptată cel mai devreme în luna octombrie.

Așteptăm acum decizia oficială, dinspre CE.

About Post Author