4 august 2020

Teatrul German pune online „Fetița din bolul peștelui auriu”, unul dintre cele mai frumoase spectacole ale sale

teatrul german

Unul dintre cele mai frumoase spectacole de la Teatrul German de Stat Timișoara poate fi văzut online. „Fetița din bolul peștelui auriu”, premiat de UNITER, vă așteaptă joi, 14 mai. Și nu e singura surpriză.

Petru că încă stăm acasă și nu avem voie în sălile de spectacol, Teatrul German de Stat Timișoara pune „pe net” două dintre cele mai iubite producții ale sale.

Joi, 14 mai, între orele 18 și 22, pe pagina de Facebook a teatrului va fi difuzat spectacolul „Fetița din bolul peștelui auriu”, un spectacol de Radu Afrim, după un text de Morris Panych. În 2013, Török Silvia, care o interpretează pe Iris, a primit premiul UNITER pentru Debut, iar Olga Diana Török a primit o nominalizare pentru cel mai bun rol secundar. În Canada anilor ’60, Iris, o fetiţă de 10 ani, trăieşte împreună cu părinţii ei şi cu Miss Rose, o chiriaşă mai puţin agreată, într-o casă de pe malul oceanului.

Regia îi aparține lui Radu Afrim, decorul şi costumele, lui Dragoș Buhagiar, iar dramaturgia, lui Valerie Seufert. Cu Silvia Török, Alex Halka, Olga Török, Horia Săvescu, Rareş Hontzu, Raul Bastean, Iosif Csorba.

Miercuri, 20 mai, tot în intervalul orar 18 – 22, veți putea vedea spectacolul „Nepal”, o producție coordonată de Franz Kattesch și Constantin Keidel, după un text de Urs Widmar. Doi bărbaţi, Hans şi Heinz, se ascund în teatru. Îşi petrec timpul cu jocuri și povestiri, îşi reînscenează fanteziile si coşmarurile. Adaptarea piesei de către Franz Kattesch și Konstantin Keidel a fost realizată în concordanţă cu dorinţa autorului: „Piesa este adaptabilă şi trebuie rescrisă pentru fiecare oraş.” Au fost luate în considerare în special aluziile la nume şi evenimente locale.

Ambele spectacole au subtitrare în limba română.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: