7 iunie 2020

Sunt 13 localități în care se poate merge fără declarație, în jurul Timișoarei

declarație

Comitetul Județean Pentru Situații de Urgență a mai pus două localități pe lista celor pentru care nu este nevoie de declarația pe proprie răspundere pentru deplasare în jurul Timișoarei. Deși Primăria Lugoj solicitase o hotărâre similară, aceasta a fost respinsă.

În starea de alertă, declarația pe proprie răspundere este necesară doar pentru deplasarea în afara localităților. Excepție fac cei care au de mers în și înspre „zona metropolitană”. La finele săptămânii trecute, CJSU Timiș a emis o hotărâre privind „aprobarea listei unităților administrativ teritoriale de pe raza cărora este permis accesul în /din municipiul Timișoara fără obligativitatea completării declarației pe propria răspundere”. UAT-urile incluse pe această listă erau Bucovăț, Dumbrăvița, Ghiroda, Giarmata, Giroc, Moșnița Nouă, Remetea Mare, Săcălaz, Sânmihaiu Român, Sânandrei și Șag.

Joi, 21 mai, CJSU a completat lista cu Dudeștii Noi și Parța. În aceeași ședință a comitetului s-a discutat solicitarea Primăriei Lugoj, care a vrut o hotărâre în baza căreia să se circule înspre/dinspre localități din jurul Lugojului. fără declarație pe proprie răspundere. În urma votului, solicitarea a fost respinsă. „Pe perioada stării de alertă, se poate circula în afara localității către/dinspre locul de muncă pe baza unei adeverințe eliberate de angajator, sau a legitimației de serviciu, nefiind nevoie de declarație pe propria răspundere. Aceasta din urmă este completată pentru deplasări în afara localității pentru alte motive, prevăzute în declarație”, a transmis CJSU Timiș.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: