2 iulie 2020

Studiu de fezabilitate de 14.000 euro pentru pasarela de la Parcul Copiilor

pasarela

Firma care a făcut proiectele de la podurile Eroilor, Dragalina și Mihai Viteazu face și studiul de fezabilitate pentru reabilitarea pasarelei pietonale de la Parcul Copiilor. Numai această fază a documentației va costa 14.000 de euro.

Pod Proiect, o firmă din Iași devenită, de ceva vreme, abonată la contracte cu PMT, a mai prins o lucrare. De această dată este vorba despre studiul de fezabilitate pentru pasarela de la Parcul Copiilor. Primăria încearcă din 2018 să găsească un executant pentru SF și proiect tehnic. Primele două licitații ofereau jumătate din suma actuală. De la a treia procedură, organizată în iunie 2019, suma s-a dublat. Nici atunci n-a fost cu folos, iar în august 2019 s-a încercat pentru a patra oară.

A cincea oară a ieșit

Tot cu zero succes, că în februarie 2020 a pornit licitația cu numărul cinci. De această dată, deși suma maximă oferită a rămas aceeași – un pic peste 71.000 de lei – s-a cerut doar studiu de fezabilitate, nu și proiect tehnic. Și a fost cu noroc. Au fost patru oferte: Rheinbrucke Timișoara (altă firmă cu care PMT a avut mai multe contracte), Peiesi din Iași, Aquacon Proiect din Sibiu și Pod-Proiect din Iași. Aceasta din urmă a câștigat contractul, pentru 68.000 lei, adică 14.000 de euro. Recapitulăm: dacă, la primele trei licitații, aceeași sumă era prevăzută pentru SF și proiect tehnic, în cele din urmă, banii vor fi folosiți numai pentru studiul de fezabilitate.

SF-ul ar trebui să fie predat primăriei la finalul lunii iulie. Vor urma licitația pentru proiect tehnic și execuție, așa că șansele ca șantierul să înceapă în acest an sunt zero. Pod Proiect este firma care a făcut proiectele pentru lărgirea pasajelor Jiul și Popa Șapcă. Tot ea este specialistă în podurile din Timișoara. Podurile Eroilor și Dragalina au avut erori de proiectare, care au oprit lucrările timp de mai multe luni. Podul Muncii este încă în lucru pe planșetă. Podul Mihai Viteazu are proiect, dar acesta nu a primit aviz de la Comisia Zonală de Monumente, care a considerat că pasarelele cu sticlă și leduri nu sunt potrivite pentru un monument.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: