Stadionul Știința, refăcut cu peste 10 milioane de euro. Va fi ceva „atipic”, cu terenuri pe acoperiș

stadionul știința

foto: ASU Politehnica

Terenuri de sport pe acoperiș și o înnoire din temelii a Bazei 1 a UPT. În trei ani, Stadionul Știința ar trebui să capete o nouă înfățișare. Investiția, anunțată din 2017, este estimată la peste 10 milioane de euro, iar banii sunt din bugetul Ministerului Educației.

În decembrie 2017, Universitatea Politehnica anunța că Baza 1, adică Stadionul Știința, va intra în șantier. Era vorba despre un proiect de reabilitare gândit de câțiva ani, care urma să fie pus în practică de UPT, cu sprijinul Companiei Naționale de Investiții. Pe lângă o tribună cu mai multe locuri, ar fi trebuit să fie construită și o nouă clădire, unde să fie vestiarele, dar și un centru de presă și diverse spații anexe. Lucrările ar fi trebuit să dureze doi ani.

La aproape trei ani de la acel moment, pe „Știința” nu s-a schimbat nimic. O veste bună vine însă, cel puțin teoretic, de la București. La Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației a fost aprobat proiectul care prevede „extinderea și modernizarea Bazei Sportive nr. 1 a Universității Politehnica Timișoara – clădiri cu 2, respectiv 3 etaje”. Vorbim despre o investiție de 49 de milioane de lei, care a primit și acordul Consiliului Interministerial de Avizare a Lucrărilor Publice de Interes Național și Locuințe. Finanțarea urmează să fie asigurată din bugetul Ministerului Educației Naționale.

Trei ani de șantier

„Construcția va fi una atipică, va avea două terenuri de sport pe acoperiș, la etajul al III-lea, alături de o cafenea cu terasă. Se vor construi, de asemenea, două terenuri de sport cu vestiare proprii, sală de fitness, gradene pentru spectatori, vestiare, grupuri sanitare, sală de conferințe, cabinet medical, locuri de parcare, și spații tehnice”, a anunțat, pe Facebook, Cătălin Iapă, secretar de stat în MDRAP.

Terenul pe care vor fi ridicate noile construcții are peste 5.000 metri pătrați. Lucrările sunt estimate să dureze 36 de luni. Stadionul Știința este „casa” echipei ASU Poli, care joacă în Liga a II-a. (sursa foto: http://www.aspolitehnica.upt.ro)

About Post Author