Spitalul Județean își cumpără tomograf. Cu bani de la CJ Timiș

spitalul județean

Ședință de plen la CJ Timiș. Online, consilierii județeni au aprobat, din nou, sume importante pentru unitățile sanitare din județ. Cei mai mulți bani merg către Spitalul Județean. S-au dat bani și pentru spitalul de campanie, dar și pentru cazarea personalului medical.

În ședința ordinară a CJ Timiș, desfășurată și de această dată online, a fost aprobată o nouă alocare bugetară pentru spitalele din Timiș. S-a dat astfel „undă verde” pentru 200.000 lei – operaționalizarea spitalului de campanie de pe stadionul CFR, 150.000 lei – cumpărarea de kituri de testare pentru Spitalul Municipal Lugoj și 120.000 – cazarea personalului de la Spitalul Județean. Banii provin din Fondul de Rezervă la dispoziția Consiliului Județean Timiș pe anul 2020.Î

Spitalul Județean a primit 3,35 milioane de lei pentru achiziționarea în regim de urgență, montarea și punerea în funcțiune a unui computer tomograf. „Finanțarea aprobată pentru unitatea sanitară județeană nu este singulară. În luna martie a fost alocată suma de 4.5 milioane lei pentru achiziționarea a 10 paturi de terapie intensivă și a 75 de ventilatoare, necesare în tratarea cazurilor grave de COVID-19”, a anuțat CJ Timiș. Încă nu se știe când vor ajunge efectiv la SCJUT paturile și ventilatoarele.

„Răspundem pozitiv solicitărilor venite dinspre spitale. Cele mai mari achiziții făcute acum vor fi de mare folos și după ce vom câștiga lupta cu epidemia. Gândim în perspectivă. Sunt echipamente medicale importante, necesare pacienților aflați în stare critică din cauza diverselor boli, nu doar a coronavirusului”, spune președintele CJ Timiș, Călin Dobra.

Pentru a putea asigura aceste sume, exectivul CJ a „ajustat” diverse cheltuieli de pe alte domenii, suspendând, de asemenea, cel puțin pentru prima jumătate a anului, agendele culturale și sportive.

About Post Author