Simonis (PSD), mesaj către „șmecherii” care vor să schimbe partidul. Traseismul contravine democrației

simonis

Primarii și consilierii PSD din Timiș care se gândesc să treacă la alte partide își vor pierde mandatele a doua zi după ce fac mutarea. Asta anunță șeful filialei, Alfred Simonis, care spune că traseiștii ar putea rămâne pe dinafară chiar și trei luni.

Doi primari PSD au decis deja să treacă la PNL, în Timiș. Claudiu Coman, de la Sânandrei, a apărut alături de șeful liberalilor timișeni acum câteva luni. Ioan Lihoni, de la Bethausen, a schimbat și el tabăra. Și poate că nu e ultimul.

Președintele PSD Timiș, Alfred Simonis, are însă un mesaj către cei care ar dori să le urmeze exemplul. „Le transmitem tuturor primarilor şi consilierilor noştri locali că, dacă vor fi trecuți pe listele altor formațiuni sau vor candida pentru alte partide la alegerile locale, își vor pierde mandatele. Nu e vorba de răzbunare, ci despre corectitudine politică (…) A doua zi după anunțul oficial al candidaturilor vom cere anularea mandatelor tuturor celor care îmbrățișează traseismul politic. Această formă de înșelăciune este toxică și contravine democrației”, susține acesta.

Potrivit lui Simonis, „trădările sunt o consecință a toleranței arătate în 30 de ani de politică față de oportuniști, cei care sunt preocupați exclusiv de propriile lor interese”.

„În ceea ce privește aceste alegeri locale, este posibil ca şmecherii ce schimbă partidul să mai aibă o surpriză. În cazul în care scrutinul se va amâna, traseiștii nu vor rămâne doar 30 de zile fără job ci posibil chiar trei luni. Acest timp va fi cu siguranță suficient pentru ca unele lucruri să se schimbe. Inclusiv opțiunile electoratului”, încheie Alfred Simonis.

În 2014, în cele 45 de zile cât a fost valabilă OUG 55, faimoasa „ordonanță a traseiștilor”, PSD Timiș și-a crescut „zestrea” de primari cu 19.

About Post Author