Simonis: Fiecare român ar trebui să primească gratuit măști de protecție. Proiect depus în parlament

rata de infectare

România e în stare de urgență, iar după ridicarea ei, românii vor fi obligați să poarte măști. Acestea se găsesc însă greu și la prețuri prohibitive. Deputatul PSD Alfred Simonis propune ca, prin lege, fiecare cetățean să primească gratuit 30 de măști.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că, după ridicarea stării de urgență, purtarea măștii în spațiile publice va fi obligatorie pentru toată. Problema, ridicată de mulți cetățeni, este că achiziționarea acestora este foarte dificilă. Măștile fie nu se găsesc, fie sunt foarte scumpe.

Președintele PSD Timiș, deputatul Alfred Simonis, consideră însă că problema poate fi reglementată printr-o lege. „Președintele Iohannis și Guvernul nu au niciun plan concret, pe etape și cu termene clare de reluare a activității. Doar ne spun că va trebui să purtăm măști, însă nu le pasă dacă acestea se găsesc sau nu și nici care va fi prețul lor. Probabil au niște «prieteni» pregătiți să facă din nou profit pe suferința oamenilor. Tocmai de aceea, am depus astăzi un proiect de lege în Parlament care prevede ca fiecare român să primească 30 de măști de protecție! Gratuit! Până la data de 15 mai! Avem susținerea necesară pentru a trece acest proiect foarte repede. Vom continua să suplinim din Parlament lipsa de soluții și amatorismul acestor guvernanți”, a anunțat Simonis.

About Post Author