7 iunie 2020

Serbia nu renunță la Exit. Festivalul ar putea avea loc în august

exit

Premierul Serbiei le-a cerut organizatorilor Exit să nu anuleze festivalul în acest an, ci să-l amâne până spre sfârșitul verii. Aflată la Novi Sad, Ana Brnabic a declarat că până atunci „situația va fi sub control în toată Europa”.

Deși organizatorii au anunțat deja că Exit-ul nu se va ține acest an la datele și în formatul standard, premierul sârb Ana Brnabic i-a rugat să nu-l anuleze. Ci, mai degrabă, să-l amâne pentru luna august. „Până atunci ne așteptăm ca pandemia să fie sub control în toată Europa”, a afirmat Brnabic, aflată în vizită la Novi Sad.

„Festivalul în format complet, cu 55.000 de oameni pe zi și 40 de scene, nu avea loc în acest an. Suntem însă încântați de veștile bune pe care le primim legate de pandemie. Acestea ne dau încredere că vom putea celebra în siguranță, în această vară, aniversarea de 20 de ani. Prioritățile noastre rămân însă sănătatea și siguranța publicului și a celor implicați în organizarea evenimentului. Vom colabora îndeaproape cu specialiștii în sănătate publică, pentru a putea ține un eveniment în deplină siguranță. Între frică și optimism, întotdeauna vom alege a doua variantă”, a spus, la rândul lui, Dušan Kovačević, unul dintre inițiatorii festivalului.

Decizie foarte importantă

Organizarea unei ediții a Exit în noile condiții ar fi o uriașă rază de speranță într-o industrie a festivalurilor grav afectată de pandemie. „O astfel de decizie este foarte importantă pentru fanii din întreaga lume. Chiar și în formate diferite și cu un public mai mic, organizarea unor astfel de festivaluri, în condiții de siguranță, ne va face pe mulți să răsuflăm un pic mai ușor, după toate cele prin care am trecut până acum”, explică Ivan Milivojev, membru în boardul Yourobe și unul dintre fondatorii Exit.

Prima ediție a Exit a avut loc în 2000. de atunci, festivalul s-a ținut în fiecare an, în luna iulie, în cetatea Petrovaradin din Novi Sad. De-a lungul timpului aici au venit mii de artiști, printre care The Cure, Madonna, Guns’n’Roses, Arctic Monkeys, Grace Jones, David Guetta, Nina Kraviz, Carl Cox, Motorhead sau Wu-Tang Clan. În 2019, Exit a avut 200.000 de vizitatori din 90 de țări și a contribuit la economia Serbiei cu 16,4 milioane de euro. De la înființare, festivalul a adus în Serbia aproape 200 de milioane de euro.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: