Școala Generală 30 așteaptă licitația de extindere. Costă 5 milioane de euro, bani de la UE

școala generală 30

Școala Generală 30 se poate extinde, dar Primăria Timișoara trebuie să lanseze licitația de execuție. Contractul de finanțare este semnat de aproape două luni. Va costa aproape 5 milioane de euro și totul trebuie să fie gata în mai 2023.

Mult promisa extindere a Școlii Generale 30, din cartierul Soarelui, poate trece de la vorbe la fapte. La început de octombrie, Primăria Timișoara a semnat contractul de finanţare nerambursabilă pentru acest proiect. Banii vin prin Regio – POR, axa prioritară 10 „Îmbunătăţirea infrastructurii educaţionale”. Valoarea totală a proiectului este de 24,3 milioane de lei, integral eligibilă. Valoarea nerambursabilă este de 23,8 milioane de lei, din care 85% fonduri europene și 13% bugetul de stat. Cofinanţarea beneficiarului – adică PMT – este de aproape 487.000 lei. PMT anunță, după aproape două luni, „începerea implementării proiectului”.

Practic, cu acești bani, vor fi extinse, modernizate şi echipate spaţiile educaționale de la Şcoala Generală nr. 30. Unitatea de învățământ va avea două corpuri noi de clădire, în regim D + P + 2 etaje, care se vor adăuga celor trei deja existente. Vor fi modernizate, de asemenea, terasele circulabile existente, iar clădirile existente vor fi, la rândul lor, izolate termic. La finalul lucrărilor, la școala din Soarelui vor putea învăța cu 291 copii mai mult decât în prezent.

Urmează acum ca primăria să scoată la licitație execuția lucrării, care, potrivit calendarului de finanțare, trebuie să fie terminată până la data de 31 mai 2023. Școala Generală 30 este una dintre cele mai aglomerate unități de învățământ din Timișoara, fiind prima din oraș unde au fost montate containere-săli de clasă.

About Post Author