Schimbare la Poliția Locală. Domășnean, în loc de Cojan

dorel cojan

Interimatul etern de la Poliția Locală al lui Dorel Cojan s-a terminat brusc, după aproape 7 ani. Dominic Fritz l-a împuternicit, până la sfârșitul anului, la șefia instituției, pe Dumitru Domășnean-Urechiatu. Și se va face și concurs.

„Am delegat atribuțiile la directorul Poliției Locale. Atribuțiile directorului au fost exercitate momentan de directorul adjunct Dorel Cojan. Până la sfârșitul anului vor fi delegate directorului adjunct Dumitru Domășneanu. Este un semnal că în Timișoara lucrurile încep să se schimbe. Cred că vom avea o perioadă de tranziție și după asta un nou început”, a anunțat, marți, Dominic Fritz.

Dorel Cojan ocupa postul de director executiv al Poliției Locale Timișoara de la începutul anului 2014. De atunci a fost tot interimar, pentru că nu a fost niciodată organizat concurs. Mandatul i-a fost prelungit periodic de fostul primar Nicolae Robu, foarte mulțumit de prestația acestuia. Ultima dată asta s-a întâmplat în luna iunie 2020. „Atâta vreme cât legea îmi permite și cât el va avea o prestație bună, atâta vreme îi voi da acele prerogative. Totul, repet, legal. Nu vă pot spune în baza căror prevederi. Asta e Serviciul de Resurse Umane, care îmi pregătește materialele. Este totul legal”, declara Robu atunci.

Fost șef la Poliția Rutieră, Dumitru Domășnean-Urechiatu este director executiv adjunct al Poliției Locale din 2017, după ce a dat concurs pe post.

About Post Author