30 noiembrie 2020

Scena din cartier: concerte în Ciarda Roșie și Fabric

scena din cartier

Scena din cartier, un proiect de intervenție locală dedicat sectorului independent timișorean, se întoarce. Sunt două concerte în acest sfârșit de săptămână. Poți alege chiar tu unde vor avea loc următoarele.

Scena din cartier” a început în 14 noiembrie, cu un concert susținut de Clar Band. Proiectul este derulat de Asociația Trib’Art (Tribul Artistic) și beneficiază de o finanțare în valoare de 14.950 euro, prin programul Active Citizens Fund Romania, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Cei peste 30 de muzicieni selectați în proiect vor susține 10 concerte timp de 7 săptămâni. Apelul a fost adresat artiștilor a căror activitate a fost grav afectată de pandemie și care îndeplinesc una din cele trei condiții: nu sunt angajați, nu au obținut indemnizație sau ajutor social în ultima perioadă și/sau nu au avut angajamente contractuale în ultima perioadă.

Pe site-ul oficial al proiectului puteți vota cartierele care se pot transforma în scenă timp de o seară. Harta interactivă afișează topul cartierelor în funcție de voturi, organizatorii optând săptămânal pentru cele două cartiere care au adunat cele mai multe voturi din partea publicului. Prin intermediul chestionarului pe baza căruia publicul poate vota următoarea scenă din cartier, Tribul Artistic „mapează” preferințele muzicale în funcție de zona de rezidență a respondenților. Aceste informații devin repere valoroase după care se pot ghida organizatorii de evenimente muzicale locale.

Programul pentru acest sfârșit de săptămână

Sâmbătă, 21 noiembrie, ora 19 – showroom-ul MorSound&co, Ciarda Roșie

Leslie Wolf and The Groovemakers

Farkas Laszlo, membru fondator și chitarist al grupului timișorean Quo Vadis, a colaborat pentru prima dată cu Horațiu Silași (chitară bas) și Gabriel Bot (tobe) în proiectul „Bluesnation” în 2012. În 2014, Laci Farkas a înființat trioul de blues-rock cu elemente funk, împreună cu Silviu Deda (tobe) și Andrei Giulvezan (chitară bas), dându-i numele de „Leslie Wolf and The Groovemakers”. După o pauză de 3 ani, a repornit activitatea acestui band, tot în formulă de trio, împreună cu Gabriel și Horațiu.

Duminică, 22 noiembrie, ora 19 – Faber Community, Cartier Fabric

The Skywalkers

The Skywalkers este o formație alcătuită din patru tineri muzicieni care propun o muzică cu mesaj, energie și optimism. Ca și stil muzical, trupa se încadrează în zona rock cu influențe pop, soul și uneori funk. S-au înființat în vara anului 2015, iar primul concert The Skywalkers a avut loc la Gărâna Folk Festival.

Deși intervențiile au fost gândite inițial ca evenimente offline, cu public, din cauza noilor restricții generate de pandemie, ele sunt difuzate online, prin live stream, pe mai multe pagini de Facebook: aici, aici sau aici.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: