23 ianuarie 2021

Sala Olimpia va avea fațadă nouă. Primăria caută proiectant pentru reabilitare

sala olimpia

Sala Olimpia va căpăta o înfățișare mai de secol XXI, cel mai probabil anul viitor. Primăria caută proiectant pentru reabilitarea acoperișului și a fațadelor. Între timp, se face și documentația pentru autorizația de securitate la incendiu.

Contractul scos la licitație pe SEAP vizează „servicii de proiectare şi asistenţă tehnică aferente obiectivului de investiţii ET+DALI+PT–Reabilitare acoperiş şi faţade la clădire Sala Polivalentă «Constantin Jude»”. Primăria oferă un preț maxim de puțin peste 294.000 lei, cu TVA, firmei care se încumetă să-și asume această lucrare.

„Suprafețele fațadelor prezintă degradări, în special cele de pe fațada principală, deasupra peretelui cortină, necesitând lucrări de reparații tencuieli, curățări și zugrăveli pe întreaga suprafață (…) Este necesară expertiza tehnică a acoperișului și a suprafeței vitrate și este propusă realizarea proiectării intervențiilor la acoperiș, reparații la fațade și suprafețe vitrate. Ferestrele se vor înlocui cu perete cortină pe structură de aluminiu și geamuri termoizolante”, scrie în tema de proiectare.

Securitate la incendiu, după 5 ani

Ofertele sunt așteptate până în data de 4 august, iar contractul va avea o durată de 60 de zile. Expertiza, auditul energetic și DALI trebuie predate în 30 zile, urmând ca proiectul tehnic să fie gata în alte 30 de zile. Este în lucru, în această perioadă, și documentația pentru autorizarea de siguranță la incendii. Contractul, cu o durată de 90 zile, a fost atribuit la finele lunii mai, către firma Paul Consulting SSM-SU. Sala nu mai are autorizație de securitate la incendiu din 2015.

Citește și: 12 oferte pentru studiile de la Sala Polivalentă. CNI poate face evaluare până în mai 2021

Sala Olimpia, construită în 1968, este singura din Timișoara în care se pot ține atât competiții sportive, cât și concerte. Promisiuni pentru o sală polivalentă de 16.000 de locuri există demult, dar încă suntem în faza de elaborare de studii. Compania Națională de Investiții a scos la licitație documentația și are în analiză cele 12 oferte primite.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: