Să recitim lumea. Institutul Francez te provoacă la lectură

institutul francez

Institutul Francez din România celebrează din nou lectura sub toate formele ei. Sunteți, așadar, invitați la Nopțile lecturii, iar îndemnul ediției din acest an este „Să recitim lumea”.

Nopțile lecturii este un eveniment creat în 2017 de Ministerul Francez. Puteți lua parte și voi la acest experiment, indiferent unde v-ați afla. E simplu: înregistrați-vă citind un fragment de maximum 5 minute dintr-un autor român sau francofon și trimiteți filmulețul vostru până în 21 ianuarie, prin e-mail.

Toate înregistrările primite vor fi postate, în 23 ianuarie, pe paginile de Facebook și de Instagram ale Institutului Francez din Timișoara. Tot atunci, membrii echipei IF și alți invitați vor citi online câteva dintre textele lor preferate, în română și în franceză, ca un dialog între culturi și vremuri. Lecturile vor fi acompaniate de interludiile muzicale ale pianistei Evelin Roman.

Pentru cititorii mai mici vor fi organizate lecturi pe rețelele de socializare, din 21 până în 24 ianuarie, dar și un atelier prin care vom „reciti lumea basmelor”. Acesta este destinat copiilor de 4-8 ani și se va desfășura în 22 ianuarie, la ora 18, pe Zoom, cu participare gratuită. Înscrierile se fac până în 21 ianuarie, aici.

About Post Author