Ruben Lațcău, ales viceprimar cu 23 voturi din 23. Pro România nu a votat deloc

ruben lațcău

Timișoara are un viceprimar, Ruben Lațcău fiind ales de 23 din cei 25 de consilieri locali prezenți la plen. Cosmin Tabără a primit 8 voturi pentru, iar cei 13 USR-iști s-au obținut.

Ruben Lațcău va fi și viceprimar, și președintele ședințelor de plen al CL Timișoara până la finele lunii ianuarie 2021. A fost propunerea USR, votată în unanimitate de consilierii locali prezenți la ședință. Au lipsit Sebastian Răducanu, de la PSD, și Adrian Lulciuc, de la PNL, ambii aflați în izolare, din cauza coronavirusului. Au depus jurământul și ultimii doi aleși locali ale căror mandate au fost validate: Cosmin Tabără, de la PNL, și Radu Țoancă, de la PSD.

S-au purtat scurte discuții despre regulamentul de funcționare al CL Timișoara, care nu a fost adus la zi, conform Codului Administrativ, de vechiul consiliu local. S-a propus ca votul pentru viceprimari să se facă pe două buletine, cum a vrut USR, sau pe un buletin, cum a cerut PNL. S-a supus și asta la vot, iar câștig de cauză au avut cei de la USR, așa că au fost două buletine, câte unul pentru Ruben Lațcău, respectiv Cosmin Tabără.

Lațcău, 23 din 23

Comisia de numărare a voturilor a fost formată din Dan Reșitnec și Ovidiu Merean (USR PLUS), Raul Ambruș (PNL), Andra Lăpădatu (PSD) și Marius Craina (Pro România). A existat și o întrebare legată de votul celor doi consilieri absenți, dar secretarul PMT, Caius Șuli, și-a amintit, în noua conformație politică, despre cât de multă legislație cunoaște. „Se poate vota numai fizic sau online. Nu s-a gândit nimeni la o astfel de situație. Cei doi colegi sunt absenți și, deci, nu pot vota”, a spus Șuli.

S-a trecut la vot, nu înainte ca Dan Diaconu (PNL) să spună că, „în numele stabilității pe care ați cerut-o, vom vota și pentru Ruben Lațcău, și pentru Cosmin Tabără, așteptând de la toate grupurile politice același răspuns”. Roxana Iliescu și Marius Craina, de la Pro România, au decis să-și depună buletinele de vot și să nu-și exprime opțiunea pentru vreuna din cele două propuneri.

S-a votat, iar rezultatele au fost: Ruben Lațcău – 23 voturi pentru, adică unanimitatea celor exprimate, Cosmin Tabără – 8 voturi pentru, 2 împotrivă și 13 abțineri. Practic, pentru Tabără au votat numai colegii săi de partid, în timp ce reprezentanții PSD s-au pronunțat împotrivă.

Ce spune noul viceprimar

„Mă onorează foarte mult votul pe care l-am primit în consiliul local și înțeleg responsabilitatea și greutatea care stau pe umerii noștri și așteptările mari pe care le avem noi, cu toții, de la orașul în care trăim. Sunt o sumedenie mare de proiecte care sunt momentan blocate în primărie și care au nevoie cu urgență de deblocare. De marți dimineață ne apucăm de treabă (…) În sensul acesta am avea foarte mare nevoie și de al doilea viceprimar. Deci, sper că vom găsi înțelegere de la PNL Timiș în curând, să putem să avem această alianță la nivelul Timișoarei și la nivelul Timișului. Sunt puncte mari pe care avem nevoie să colaborăm, precum este zona stadionului, unde există proiecte comune între primărie și CJ, precum este calea ferată și alte proiecte în care CJ și primăria au nevoie să colaboreze”, a declarat Ruben Lațcău.

Ruben Lațcău și Dominic Fritz

Acesta nu știe încă exact care îi vor fi atribuțiile, dar se va ocupa în principal de dezvoltare. „Preponderent mă voi ocupa de dezvoltarea urbană, urmează să stabilim care sunt sarcinile specifice, dar preponderent mă voi ocupa de zona de infrastructură, cred, și de partea de dezvoltare urbană. Am muncit foarte mult în ultimii ani la programul nostru electoral și am discutat cu foarte mulți experți (…) Nu eu sunt specialistul Ruben Lațcău, eu sunt un om care reușesc să ascult și să aduc între noi mulți specialiști și să formăm, de fapt, o expertiză la nivel de primărie cum să abordăm aceste lucruri”, a mai spus noul viceprimar.

About Post Author