Robu se oferă să ajute cu mașini testarea în masă de la București. Sunt vehicule și pentru Timișoara, dacă trebuie

coronavirus

Primarul Nicolae Robu e gata să dea o mână de ajutor testării în masă făcută în București. Edilul spune că, dacă este nevoie, poate pune la dispoziția echipelor de testare la domiciliu din Capitală 10 mașini. Și pe plan local mașinile sunt asigurate.

În București este în pregătire o campanie de testare rapidă la domiciliu. Aceasta ar urma să fie derulată de Primăria Generală și Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș”. Detaliile controversatei campanii nu sunt puse la punct, dar, în principiu, echipe speciale se vor deplasa la oameni acasă și vor face teste. Primarul Timișoarei se oferă să ajute. „La o emisiune TV, profesorul Streinu Cercel a spus că ar vrea să facă așa ceva în București și că i-ar trebui vreo 12 mașini (…) având posibilitatea să ajut, i-am comunicat că zece mașini poate avea la dispoziție la București. Întâmplător am putut să vin cu acest ajutor”, spune Nicolae Robu.

Totuși, edilul nu este adeptul unei campanii de testare în masă. Asta, fiindcă nu e foarte convins de eficiența testelor rapide. „Eu nu sunt de specialitate. Îmi fac griji, nu cumva să facem mai mult rău decât bine prin aceste teste care nu au acuratețe”, declara Robu. În cazul în care, totuși, s-ar decide testare în masă și la Timișoara și ar fi nevoie de mașini, ele pot intra „în pâine” imediat. „L-am consultat pe domnul director medical Cristian Oancea (de la Spitalul «Victor Babeș») și mi-a spus că pentru spitalul nostru ar trebui trei. I-am spus că le au la dispoziție”, mai spune primarul.

Și Mercedesul de serviciu ar putea fi folosit de medici, în caz de urgență

Dacă ar fi nevoie, și mașina sa de serviciu ar ajunge la medici. „Aș da și mașina mea de serviciu, celebra limuzină. Domne, câte reclamă i s-a făcut că această mașină E Klasse este o limuzină de lux! Aș folosi mașina mea personală în interes de serviciu, nu ar fi nicio problemă. Câte mașini sunt necesare pentru medici, în această situație de criză, indiferent la ce le folosesc, atâtea voi procura eu și le voi pune la dispoziție”, a conchis Nicolae Robu.

În București, problema mașinilor pentru testarea în masă a fost rezolvată de Gabriela Firea. „Venim în sprijinul Institutului de Boli Infecțioase «Matei Balș» și răspundem nevoii exprimate de domnul profesor Adrian Streinu Cercel, prin punerea la dispoziție, de către Primăria Capitalei, a 13 mașini electrice BMW i3, împreună cu toată logistica necesară”, a anunțat aceasta, pe Facebook.

About Post Author