Rablele de pe străzi, greu de mutat. Poliția Locală a numărat peste 700 în acest an

rabla

foto: Arhivă

Rablele lăsate de proprietari pe străzile din Timișoara sunt foarte greu de luat de acolo. Poliția Locală susține că a identificat peste 700, însă doar vreo 11% au fost sau vor fi ridicate. Deținătorii altor câteva sute le-au… mutat. Probabil pe străzile alăturate.

Polițiștii locali de la Serviciul Circulație Rutieră continuă „acțiunile pentru eliberarea domeniului public de autovehiculele abandonate sau fără stăpân, autovehicule transformate în multe cazuri în adevărate focare de infecție care ocupă locurile de parcare din oraș”. Sună bine, dar realitatea nu e la fel de roz.

Potrivit datelor oficiale, de la începutul anui au fost semnalate 719 autovehicule ce păreau a fi abandonate pe domeniul public. „Pentru un număr de 82 din acestea au fost emise dispoziții de ridicare de pe domeniul public, acestea fiind nerevendicate de proprietari, mare parte din ele fiind deja ridicate împreună cu lucrătorii SDM sau urmând a fi ridicate în perioada imediat următoare”, spun polițiștii locali. Alte 432 de autovehicule au fost ridicate de proprietari, în urma somațiilor aplicate de polițiștii locali.

Trebuie să știți că și dacă anunțați la Poliția Locală existența unei mașini „uitate” pe strada voastră, ea va fi foarte greu ridicată de acolo. Dacă stă pe loc de mai puțin de un an sau dacă deținătorul are documente care atestă faptul că are taxele și impozitele plătite la zi, autovehiculul rămâne pe loc.

Puteți anunța totuși astfel de situații la numerele de telefon 0256-968 și 0256.246-112 sau prin e-mail. De asemenea, stadiul unui autovehicul abandonat se poate verifica și pe aplicația „Auto Abandonate” de pe site-ul PLT.

About Post Author