21 ianuarie 2021

Primarul Timișoarei: Vă rog nu mai pretindeți să vă dea primăria măști sau mănuși! Doar în comunism „se dădea”

mănuși

Trei zile în care nu se dau amenzi dacă nu purtați mască și mănuși, doar că nu se știe care sunt amenzile. Primarul Timișoarei crede că „numai cine nu vrea nu găsește” să cumpere aceste mijloace de protecție. Autoritățile nu pot să le ofere gratuit, pentru că nu mai suntem în… comunism.

Timișorenii sunt obligați de miercuri, 22 aprilie, să poarte măști și mănuși când merg cu autobuzul sau intră în spații închise unde se desfășoară „relații cu publicul”. Măsura a fost anunțată pe Facebook, la ora 20 a zilei de marți, 21 aprilie, de primarul Nicolae Robu. Acesta a confirmat și că măsura se aplică, de asemenea, în magazine. Ea a stârnit o mulțime de controverse. Sute de oameni l-au întrebat pe edil, în comentarii, de unde pot cumpăra măști și mănuși, și încă la prețuri decente. Replica acestuia a fost: „Numai cine nu vrea nu găsește”.

Cine recomandă mănușile?

Alții au vrut să știe de ce este obligatorie purtarea de mănuși, când destui medici, inclusiv dr. Virgil Musta, spun că ele sunt, mai degrabă, o „capcană”. „Crezi că dacă ai mănuși nu te contaminezi. Dacă mănușa este contaminată și pui mâna pe față, te contaminezi. Mănușa te protejează dacă o porți în zone potențial contaminate, iar când ieși din aceste zone, să o scoți, o arunci și te speli bine pe mâini. Dacă nu o arunci, devine sursă de contaminare. Ai grijă și unde o arunci, pentru că poți contamina acea zona. De fapt, măsura principală este să nu duci mâna la față (cu sau fără mănușă) și să te speli de cât mai multe ori pe mâini cu apă și săpun, cel puțin 20 sec”, explica, încă de acum o lună, dr. Musta. Primarul Timișoarei le-a răspuns că „le recomandă specialiștii”.

Sunt acceptate și eșarfele

Ulterior, edilul șef a venit cu unele precizări. Cum ar fi aceea că „pe post de mască pot fi folosite și eșarfe, asa cum au indicat specialiștii de la nivel național! Ideea este să existe un filtru între atmosferă și accesele aparatului respirator (nasul și gura)”. În plus, el anunță „trei zile de grație, 22, 23, 24”, în care nu se vor da amenzi. Deși a fost întrebat de jurnaliști la ce sumă ajung aceste amenzi și pe ce bază se dau ele, primarul Timișoarei nu a dat un răspuns. El a spus totuși că urmează să facă precizări suplimentare.

Despre comunism și de ce fiecare „trebuie să-și procure” mască și mănuși

Nicolae Robu a simțit „nevoia” să facă și o adăugire: „Stimați compatrioți cu pretenția să vi se dea măști, mănuși, dezinfectant, dispersor etc! Eu nu pot fi populist, cu orice risc, inclusiv cu riscul de a nu mai fi votat! Eu am conștiință și nu fac nimic contra conștiinței mele, pt a fi plăcut / pe placul cuiva! Asadar, cu respect, vă rog frumos, nu mai pretindeți să vă dea Primăria măști, mănuși, dezinfectanți, dispersoare etc! Toate acestea sunt lucruri pe care trebuie să și le procure fiecare, ținând de viata privată a fiecăruia, de sănătatea fiecăruia! Doar în comunism «se dădea», se dădea umilind dând, să ne aducem aminte, cei ce-am trăit asta, să le facem cunoscut celor ce n-au trăit așa ceva, pt a-i motiva să se păzească”.

6 thoughts on “Primarul Timișoarei: Vă rog nu mai pretindeți să vă dea primăria măști sau mănuși! Doar în comunism „se dădea”

  1. Domnul Primar Robu. Puneți un Reprezentant de al Primăriei să facă un tur al orașului Timișoara prin Farmacii. Chioșcuri șamd. Să vadă dacă și unde găsim așa numitele echipamente de protecție. Iar unde se găsesc să vadă cât de scumpe sunt.

  2. Dipensoare și dezimfectanți era obligația primăriei prin ordonanța militară, nu îți cere nimeni pomeni, iar cât despre măști și mănuși chiar nu știu ce să zic dar cred că exagerați puțin mai mult atâta timp cât orașul nu este în carantină, cât despre votarea dumneavoastră cred că DRACU o să vă voteze, eu garantat NU și ca mine sunt destui care vor spune la fel 😂😂😂

  3. Domnule primar „democrat”..! Ați făcut o socoteală, cât va trebui să cheltuim pe aceste mijloace de „protecție „…v-ați gândit că foarte multă lume nu a lucrat in această perioadă, v-ați gândit că sînt familii cu copii, care nu își permit?….Deoarece, o singură amarata mască, pe care o arunci după folosire…costă 5 lei?!

  4. Nenea Robu,cu ocazia asta spui adio la scaunul de primar,ok?presimt eu că pt toate inepțiile bănățenii nu te iartă de data asta.

  5. Nu toți ne permitem sa ne cumpărăm aceste măști, de la speculanți, care cer preturi exorbitante pt. ele. Mai suntem și pensionari cu pensii mici, singuri, care suntem obligați să ieșim din casă, nu avem cine să ne ajute, de ce se fac legi, daca nu ne dați și materiale necesare că sa le putem respecta!? In alte părți, primarii mai sărace, așa au făcut !

  6. D-le Primar, de acolo din Primăria Timișoara, totul se vede roz, în izolare și pe ordonanțe militare, lucrurile stau diferit. Fără servici în curând, cu mijloace materiale reduse, cu copii, în chirie, adică cu un viitor imediat incert, mai ca îmi doresc comunismul. În Spania, la gurile de metrou se împart gratuit măști și mănuși. Este comunism în Spania? În nici un caz, este normalitate! Aveți habar cât mai costa măștile și mănușile pe piața neagră, dar chiar și pe site-uri? Poate coborâți în lumea reala din timpul ordonanței militare, și chiar și după… Lipsurile de tot felul, ne vor dărâmă. Nu ne ajutați deloc explucandu-ne cum au procedat comuniștii. Situația în care sunt oamenii urbei, este una la limita. Nu ne mai dojeniti, faceți ceva pt comunitate, de aceea existați. Nu are nici o legătură comunismul cu situația disperata a părinților, bunicilor. Va doresc o gândire mai Pro pt oamenii Timișoarei.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: