5 iulie 2020

Primarul Timișoarei, de acord cu Dominic Fritz. E gata de un schimb cu CJ, ca să facă parcare în centru

Primarul Timișoarei s-a răzgândit și, oricât de greu ar părea de crezut, e pe aceeași lungime de undă cu Dominic Fritz. Dă CJ Timiș clădirile de la Cioca, dar cere, în schimb, parcarea de la Centrul Militar Zonal. Spune că va face acolo, repede, o parcare cu 10 etaje. UPDATE: Călin Dobra refuză oferta.

Disputa PMT – CJT, faza pe Aerodromul Cioca, a atras și atenția celor de la USR / PLUS. Vineri dimineață, Dominic Fritz și Cristian Moș au făcut un apel către șefii celor două instituții, cerându-le să găsească o soluție rațională. Ofereau și ideea.

„Timișoara are nevoie de o parcare în centru, iar județul vrea să valorifice aerodromul Cioca pentru evenimente. Este timpul să colaborați, pentru noi toți. Fiecare instituție să-și evalueze clădirile/terenul și să faceți apoi schimbul de proprietăți. Astfel, CJ poate începe proiectul pentru comunitate pe care îl promite la aeroport, iar primăria va avea mult doritul teren în zona centrală a Timișoarei”, au transmis cei doi. Fritz și Moș au mai spus că acest schimb de proprietăți, în cazul în care nu va fi pus în practică, va fi una dintre prioritățile lor, după alegeri.

Propunere de schimb pentru CJ

Dacă joi după-amiază, în plenul CL, spusese că nu ia în calcul transferul clădirilor, ba chiar voia să ceară și terenul de la CJ, primarul Timișoarei are acum o altă propunere pentru Călin Dobra. Întâmplător, este… exact ideea enunțată de cei de la USR / PLUS.

„Hai să facem un schimb. Noi vă dăm acele clădiri, dumneavoastră ne dați, și vă ținem în continuare și Centrul Speranța (…) terenul de vizavi de fosta parcare a Hotelului Timișoara, ca să facem noi acolo o parcare cu cel puțin 10 etaje, într-un timp foarte scurt. Ce ziceți? Interes maxim pentru Timișoara, o parcare în zona centrală, Noi o facem, dumneavoastră sunteți o instituție care are alte prerogative (…) Aveți teren acolo la Cioca. Vă dăm clădirile, ne dați terenul de vizavi de fosta parcare a Hotelului Timișoara și-i facem fericiți pe timișoreni. Și prin ce veți face la Cioca, și prin ce vom face noi în centru”, a anunțat edilul șef. El a admis că propunerea nu a fost discutată până acum.

UPDATE: Dobra refuză oferta

Președintele CJ Timiș, Călin Dobra, refuză schimbul propus de primarul Timișoarei. Motivul este unul economic. „Parcarea respectivă e generatoare de venit. Nu avem cum să dă un lucru care aduce venit pentru niște clădiri aflate în paragină. În niciun caz nu vom face acest schimb”, spune acesta. CJ ar fi dispus totuși că cumpere imobilele de la Cioca. Revenind la parcare, Dobra susține că realizarea unei construcții supraterane e blocată chiar de PMT, care a eliberat, până acum, trei certificate de urbanism cu solicitări diferite.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: