7 august 2020

Primăria Timișoara mai face un cetățean de onoare. Dar nu prea știe cum îl cheamă

mătăsaru

Timișoara va mai avea un cetățean de onoare din această vară. Hotărârea va fi luată în plenul din 31 iulie, dar există totuși o dilemă. Cine este acesta? Un antrenor de handbal de la Hunedoara sau profesorul de muzică timișorean care a înființat grupul Flores?

Pe ordinea de zi a viitorului plen al CL, programat în 31 iulie, se află un proiect „privind acordarea Titlului de Cetăţean de Onoare al Municipiului Timişoara domnului Ioan Mătăsaru”. Acesta va fi primi distincția „pentru întreaga activitate artistică şi pedagogică”. În buna tradiție a PMT, nu are anexe. Adică, teoretic, are, dar acestea nu pot fi accesate.

În aceste condiții, nu-ți rămâne decât să cauți singur date despre cel onorat. Potrivit Google, Ioan Mătăsaru – în realitate, și el, tot Ion Mătăsaru – este cel mai cunoscut antrenor din istoria handbalului din Hunedoara. A fost unul dintre fondatorii echipei Universitatea Remin Deva și a antrenat-o în 2002, când echipa a câștigat Cupa EHF.

În realitate, titlul îi va fi decernat profesorului de muzică Ion Mătăsaru, unul din cei mai buni pedagogi muzicali din România. În 1979, el a înființat grupul Flores, de la Casa Pionierilor din Timişoara. Sute de copii au învățat să cânte acolo, iar Flores a devenit un fenomen. Mătăsaru a lucrat la Casa Pionierilor până în 1989. Din 1993 s-a mutat în Italia, unde continuă să predea muzică. El locuiește acum în provincia Teramo, din regiunea Abruzzo.

Cu puțină atenție, cei din PMT ar fi putut scrie corect numele profesorului. Nu de alta, dar omul are și pagină de Internet, deci se presupune că știe exact cum îl cheamă. Și, dacă vrei să onorezi un om, primul semn de respect ar trebui să fie să-i pronunți / scrii numele așa cum trebuie. De altfel, nici cele două anexe ale proiectului, care nu pot fi accesate, nu se… „hotărăsc” asupra numelui. Una îl vizează pe Ion Mătăsaru, celalaltă, pe Ioan Mătăsaru.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: