20 ianuarie 2021

Primăria, obligată de instanță să reia analiza proiectului propus de Lucian Vărșăndan la Teatrul German

lucian vărșăndan

Primăria Timișoara trebuie să continue procedura de analiză în cazul candidaturii lui Lucian Vărșăndan pentru funcția de director al Teatrului German. Este decizia de joi a Tribunalului Timiș, într-un scandal care durează de trei ani.

Tribunalul Timiș a admis mai multe cereri formulate de Lucian Vărșăndan. Trebuie anulate toate dispozițiile semnate de Nicolae Robu privind componența comisiilor de analizare a proiectului de management și a comisiilor de contestații, precum și alte acte administrative.

Potrivit motivării pe scurt, primăria este obligată „să continue procedura de analiză a noului proiect de management al reclamantului (Lucian Vărșăndan – n.n.) de la momentul stopării acestei proceduri în 2017, cu specialiștii Matioc Stela-Maria și Medinschi Georgeta, în termen de zece zile lucrătoare de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri”. De asemenea, PMT trebuie să plătească 8.000 de euro daune morale și 3.200 lei, cheltuieli de judecată.

De asemenea, „în cazul neîndeplinirii acestei obligații, obligă pârâtul Municipiul Timișoara, prin Primar, să plătească reclamantului penalități în cuantum de 500 lei pe fiecare zi de întârziere până la executarea efectivă a obligației”. Sentința poate fi atacată cu recurs în 15 zile, la Tribunalul Timiş – Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal.

La 1 noiembrie, Tribunalul Timiș mai admisese o cerere de chemare în judecată formulată de Lucian Vărșăndan la adresa PMT și a primarului. Primăria era obligată să-i prezinte lui Vărșăndan „punctajele și grilele de evaluare stabilite în cadrul procedurilor de analiză a proiectului de management pentru Teatrul German de Stat, proceduri efectuate la diverse momente, începând cu anul 2017; note de fundamentare, referate etc. pe care se întemeiază actele administrative privind stabilirea componenței comisiilor de analiză a proiectului de management deja arătat”. Și această decizie putea fi atacată cu apel în 15 zile, dar asta nu s-a întâmplat.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: