17 ianuarie 2021

Primăria face creșă în fostul sediu al ziarului Timișoara. Se caută proiectant

creșă

Nu va mai fi „casă” de boschetari, ci creșă! Primăria a decis, în sfârșit, ce face cu fostul sediu al ziarului Timișoara, din centrul orașului. Caută acum proiectant care să pregătească documentația pentru construcție.

Fostul sediu al ziarului Timișoara, aflat pe strada Brediceanu, este, de multă vreme, o pată pe obrazul municipalității. În calitate de proprietar, PMT nu s-a interesat de vechea clădire, care a fost năpădită de buruieni și s-a transformat în adăpost pentru oamenii străzii. În vara acestui an, polițiștii locali au evacuat de acolo patru astfel de persoane și au luat o măsură de suplimentară. „Imobilul a fost securizat pentru ca persoanele fără adăpost să nu mai intre, fiind sudate intrările de către reprezentanții primăriei”, anunțau cei de la PLT.

Se caută proiectant

În sfârșit, primăria s-a hotărât acum să intervină. E doar primul pas, dar măcar sunt semne că se mișcă. A fost scos la licitație un contract de proiectare. În baza acestuia „vor fi prestate servicii de proiectare și asistență tehnic din partea proiectantului «DALI + PT reabilitare și extindere pe verticală P + 1E a imobilului situat în strada Brediceanu nr. 37A și refuncționalizare în creșă»”. Suma oferită este de cel mult 89.289 lei, cu TVA, iar ofertele sunt așteptate până în 9 ianuarie 2020.

În Timișoara este criză de locuri la creșe, iar primăria și-a propus să ridice două noi astfel de unități de învățămant, cu bani europeni, una în partea de nord și alta în partea de sud. În vara anului trecut, Guvernul Dăncilă emitea o ordonanță potrivit căreia „începând cu anul şcolar, 2019-2020, finanţarea de bază va fi asigurată de la bugetul de stat după metodologia Ministerului Educaţiei Naţionale”. Ulterior însă, OG 9/2018 a fost amânată, printr-o altă ordonanță, până în anul școlar 2021/2022. În prezent, toate cheltuielile legate de funcționarea creșelor sunt suportate de primării.

1 thought on “Primăria face creșă în fostul sediu al ziarului Timișoara. Se caută proiectant

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: