17 ianuarie 2021

Politehnica Timișoara, mai puțin de un gol primit pe meci! Cifre excelente cu Octavian Benga pe banca tehnică

benga

Politehnica Timișoara înscrie foarte greu, dar excelează în compartimentul defensiv. Experimentații Cristian Scutaru și Ioan Mera fac legea în fața atacanților adverși. De la înscăunarea lui Octavian Benga, trupa alb-violetă a primit un singur gol, în 7 etape!

Chiar dacă ocupă doar locul 10 în clasamentul Ligii 2, Politehnica Timișoara este una dintre echipele cu cifre excelente, ami ales când vine vorba despre faza defensivă. Trupa pregătită de Octavian Benga are de departe cea mai bună defensivă din eșalonul secund, primind doar 10 goluri în 21 de jocuri, adică mai puțin de un gol pe meci.

Octavian Benga a fost instalat pe banca tehnică a timișorenilor la începutul lunii noiembrie a anului trecut, în locul lui Mugur Gușatu. Cu Benga pe banca tehnică, Politehnica a disputat 7 jocuri și nu a pierdut niciunul. Patru victorii, trei rezultate de egalitate, un singur gol primit și 15 puncte în clasament sunt excelentele cifre obținute de Politehnica cu Octavian Benga pe banca tehnică.

Nu au mai luat gol din noiembrie

Alb-violeții au primit ultimul gol în deplasarea de la Ripensia Timișoara, golul concitadinei fiind înscris de fundașul Claudiu Apro din lovitură de pedeapsă. Se întâmpla în etapa a 17-a, în 13 noiembrie 2019, la finalul primei reprize. De atunci, următoarele 500 de minute bifate de Politehnica în eșalonul secund nu au mai adus niciun gol în poarta lui Rareș Murariu. Acesta are evoluții excelente, sprijinit de experiența lui Cristi Scutaru și Ioan Mera, dar și de elanul mult mai tinerilor Călin Jurj (20 de ani) și Alexandru Cherecheș (23 de ani).

Dacă Politehnica excelează în defensivă, nu același lucru se poate spune despre ofensivă. Trupa lui Benga are doar 19 goluri în cele 21 de etape, atacul fiind „călcâiul lui Ahile” al formației timișorene. Mircea Axente, cu 4 goluri, și Alin Ignea, cu două reușite, sunt singurii marcatori ai Politehnicii de când a fost numit antrenor Octavian Benga. E prea puțin pentru a spera la mai mult de o clasare în prima jumătate a clasamentului. (sursa foto: www.evz.ro)

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: