PNL Timiș și-a depus listele pentru parlament. Alin Nica: PSD să ia lecții cum e cu democrația în partid

pnl timiș

PNL Timiș a depus, miercuri, listele pentru alegerile parlamentare. N-au fost prezenți toți candidații, dar, spune președintele interimar Alin Nica, e un „mix” foarte bun de tinerețe și experiență. Nica a aruncat săgeți spre PSD.

PNL Timiș și-a lansat oficial candidații în cursa pentru parlamentare. O delegație condusă de președintele interimar Alin Nica a depus semnăturile la Biroul Electoral Județean. Liberalii îi propun pe Alina Gorghiu și Ionuț Gaiță, la Senat, respectiv cu Marilen Pirtea, Ben-Oni Ardelean, Cosmin Șandru și Claudiu Chira, la Camera Deputaților.

Lista e controversată, iar reacțiile din spațiul public, cel puțin la prezența Alinei Gorghiu, n-au fost dintre cele mai favorabila. Ba din contră. Cu toate acestea, Alin Nica spune că s-a făcut o alegere bună. „Avem o listă care îmbină experiența cu tinerețea. Experiența celor trei parlamentari care lucrează, unii dintre cei mai activi parlamentari din Parlamentul României, nu doar din Timiș, ci și din România. Avem vicepreședintele Camerei Deputaților, Marilen Pirtea, vicepreședintele Senatului, Alina Gorghiu, Ben-Oni Ardelean (…) Este pentru prima dată când tinerii au șansa unică de a participa la listele pentru Parlamentul României din partea PNL. Mă gândesc aici la Cosmin Șandru, președintele TNL Timiș, la Claudiu Chira, vicepreședinte TNL la nivel național, dar și la Ionuț Gaiță, un tânăr om de afaceri”, a declarat acesta.

„PSD să ia lecții”

Nica a lansat un atac și către PSD Timiș. „Vedeți, lista nu a fost impusă de la București, așa cum spun unii. Prin această listă le transmitem un mesaj celor de la PSD, să învețe și să ia lecții cum este cu democrația în partid. Am văzut că ei s-au autoimpus pe locurile unu și doi. Respectiv Sorin Grindeanu – vă amintiți de celebra Ordonanță 13 – și Alfred Simonis. La Senat avem un coleg (Eugen Dogariu – n.r.) despre care îmi spun colegii că nu prea i-au văzut ochii în Parlamentul României”, spune președintele interimar al PNL Timiș.

Pe de altă parte, acesta i-a invitat pe cei de la USR PLUS la o întâlnire cu parlamentarii, pe teme clare. „Vrem să discutăm despre proiectele Timișului și ce trebuie să facem astfel încât aceste proiecte să prindă concretețe. Sunt proiecte care au nevoie de susținere de la București: autostrada Timișoara-Belgrad, centura Timișoarei, noua ieșire mai apropiată de Timișoara de pe autostrada A1, stadionul, sala polivalentă, maternitatea, dar și preluarea aeroportului de către autoritățile locale. Echipa de parlamentari a PNL va fi motorul și imboldul de care are nevoie Timișul la București”, a conchis Alin Nica.

About Post Author