20 ianuarie 2021

Oxigen pentru Timișoara. Sau ce se întâmplă când comunitatea decide să se implice

oxigen pentru timișoara

2,5 milioane de lei nu e deloc o sumă mică. La un moment dat însă, ea poate face diferența între viață și moarte pentru pacienții cu Covid. Așa a apărut „Oxigen pentru Timișoara” și, în jumătate de lună, s-au strâns aproape jumătate din acești bani. Te poți implica și tu, și încă foarte simplu.

„Oxigen pentru Timișoara” este o campanie inițiată de Primăria Timișoara și ONG-uri timişorene implicate în comunitate. Spitalele sunt aglomerate, iar unii pacienți cu Covid-19 pot fi îngrijiți și acasă, sub supravegherea medicilor de familie. În unele cazuri însă, este nvoie de concentratoare de oxigen și pulsoximetre, lucruri pe care nu toată lumea își poate permite să le închirieze, în cazul primelor, sau să le cumpere, în al doilea caz.

Prin intermediul acestei campanii, ONG-urile și-au propus să cumpere, în prima etapă, 250 de concentratoare de oxigen și 500 de pulsoximetre și echipamente consumabile. De acestea ar urma să beneficieze minimum 1.500 de oameni din Timișoara și zona metropolitană (Dumbravita, Ghiroda, Chisoda, Giroc, Moșnița etc).

Cum putem ajuta

  • donând pe platforma de strângere fonduri disponibilă aici.
  • prin direcționarea către proiect a sumelor disponibile pentru sponsorizare, de către persoanele juridice plătitoare de impozit pe profit sau impozit pe venit. Solicitați contractul de sponsorizare sau mai multe informații aici.
  • promovând cauza și proiectul în rândul cunoștințelor și prietenilor. Doar implicându-ne cu toții lupta e mai ușoară!

Suma necesară pentru achiziționarea echipamentelor este de 2,5 milioane de lei. S-a strâns aproape jumătate! „Am reușit în numai două săptămâni să strângem peste 900.000 lei. Comunitatea este minunată! Oamenii donează din solidaritate, alții pentru că au trecut prin această boală și știu ce înseamnă, alții pentru că se tem că vor fi puși în situația de a avea nevoie de oxigen sau pur și simplu pentru că sunt mândri că fac parte din această comunitate, care se implică. Am primit sprijin și din partea multor companii”, spune Daniela-Mihaela Chesaru, director executiv Fundația Comunitară Timișoara. Aici pot fi urmărite și achizițiile realizate până acum în cadrul proiectului.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: