Orban, la Timișoara: Decizia noastră este clară, PNL va forma majoritățile de guvernare cu USR PLUS

Ludovic Orban

Foto: Arhivă, Alin Nica, Ludovic Orban și Dominic Fritz

PNL Timiș are „verde” de la București, pentru a forma majorități în Timiș cu USR PLUS. Afirmă asta chiar liderul național Ludovic Orban, care susține că nu știe să fi fost probleme în negocierile locale. Ultimele două zile au arătat însă altceva.

Primarul ales al Timișoarei, Dominic Fritz, a fost, sâmbătă, la învestirea președintelui CJ și a vorbit despre viitoarea colaborare cu Alin Nica. „Domnul prim-ministru, domnule președinte, dragă Alin, dragi consilieri județeni, felicitări pentru această alegere. Mă bucur că avem o nouă echipă tânără la CJ, că avem un nou președinte la CJ, cu multe idei pentru județ. În calitate de primar ales al Timișoarei, pot să vă asigur că o să colaborăm, pentru binele Timișoarei și al Timișului. Mă bucur că avem și susținerea guvernului României, pentru că sunt câteva proiecte pe care trebuie să le împingem în față”, a spus acesta.

În Timiș, negocierile dintre PNL și USR PLUS s-au împotmolit joi și au urmat declarații destul de contondente de ambele părți. Președintele PNL, Ludovic Orban, a vrut să înlăture orice dubiu legat de directive de la București, legate de viitorul protocol din Timiș.

„Decizia noastră este clară”

„Ca premier al României, garantez nu numai prin prezența mea la această ceremonie, ci prin activitatea mea, susținerea guvernului pentru toate proiectele Timișului și Timișoarei (…) Vreau să dau un mesaj foarte clar și foarte limpede, în cazul în care au fost discuții pe această temă: atât la nivelul județului Timiș, cât și la nivelul municipiului Timișoara, PNL va forma majoritățile de guvernare locală cu USR PLUS, clar, limpezi.

La baza acestei colaborări trebuie să stea angajamente solide, principii de funcționare pentru aceste majorități, trebuie să stea un respect reciproc, care să fie manifestat printr-o non-agresiune între cele două părți și, de asemenea, să fie obiectivele pe care le urmărim în guvernarea locală comună (…) Decizia noastră este clară: PNL va forma majoritățile de guvernare și la nivel de județ, și la nivelul municipiului Timișoara, și în alte localități, cu USR PLUS”, a spus Orban.

Până una-alta, luni ar expira termenul pe care și l-au acordat Dominic Fritz și Alin Nica, pentru semnarea protocolului. Liberalul l-a iscălit vineri în fața jurnaliștilor.

About Post Author