5 iulie 2020

Noi sancțiuni de la 1 iulie: suspendarea autorizației de funcționare pentru organizatorii care nu respectă regulile

siguranță

Nicio țară în plus pe lista celor considerate sigure și posibilitatea suspendării autorizației de funcționare pentru cei care nu respectă regulile de siguranță sanitară. Este ceea ce a decis, în ședința de luni, Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

Tot 22 de state din care, dacă vii în România, nu mai trebuie să stai în izolare / carantină. CNSU a decis lista aprobată în 23 iunie „își menține valabilitatea până la stabilirea unui criteriu unitar la nivelul Uniunii Europene”.

De la 1 iulie, activitatea centrelor de îngrijire a persoanelor vârstnice și a centrelor pentru copii şi adulți, cu şi fără dizabilități, precum şi pentru alte categorii vulnerabile se va desfășura după un program de lucru avizat de direcțiile județene de sănătate publică. Este eliminată, astfel, carantina totală.

CNSU a decis, tot în ședința de luni, „instituirea sancțiunii complementare a suspendării autorizației de funcționare pentru organizatorii activităților și a evenimentelor în care regulile de siguranță sanitară nu sunt respectate”. Altfel spus, dacă se constată că este prea multă lume la un eveniment, organizatorul poate rămâne fără autorizație.

E voie și în cantonament

Se vor putea organiza antrenamentele și cantonamentele colective, în grupuri de cel mult 10 persoane, pentru ligile inferioare de fotbal, inclusiv de amatori, cu respectarea condițiilor aplicabile deja pentru Liga I. Va fi permisă, de asemenea, organizarea de cursuri de instruire pentru adulți, cu participarea a cel mult 20 persoane şi cu respectarea regulilor de distanțare fizică.

Se vor putea desfășura „activități specifice din domeniul apărării naționale, ordinii și siguranței publice desfășurate în aer liber, cu participarea a maximum 200 persoane și sub supravegherea unui medic epidemiolog”. Și ambasadelor vor avea voie să organizeze evenimente în aer liber, dacă asigură o suprafață de minimum 4 mp pentru fiecare persoană.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: