2 iulie 2020

Nicolae Secoșan va deveni cetățean de onoare al Timișoarei

secoșan

La peste jumătate de secol de la prima transmisiune în direct, Nicolae Secoșan va deveni cetățean de onoare al Timișoarei. Cea mai importantă voce radio a sportului din Banat va primi această distincție de îndată ce plenul CL va fi de acord cu propunerea.

Timișoara va avea în curând un nou cetățean de onoare. Propunerea făcută de Vasile Rușeț, directorul SCM, și Asociația Presei Sportive din România mai trebuie să treacă de consilierii locali. Atunci, distincția îi va putea fi înmânată lui Nicolae Secoșan, o legendă vie a radioului și sportului bănățean.

Titlul, spun inițiatorii propunerii, este justificat „având în vedere notorietatea domnului Nicolae Secoșan, domnia sa fiind unul dintre cei mai reprezentativi și cunoscuți comentatori sportivi, cea mai importantă voce radio a sportului din Banat”.

Nicolae „Nicse” Secoșan s-a născut în 15 mai 1945 la Timișoara și este absolvent al Academiei de Studii Economice din București, promoția 1968. În același an a început colaborarea cu Radiodifuziunea Română. A urmat colaborare care s-a întins pe mai bine de jumătate de veac, „Nicse” fiind reporter și redactor, atât pentru emisiuni de actualități și știri, cât și pentru emisiuni sportive.

A transmis peste 1.100 de evenimente sportive interne și internaționale. Primul pas a fost făcut pe data de 31 martie 1969. Secoșan a primit, în 2007 și 2012, Diploma de excelență a Primăriei Timișoara, iar în 2005 a fost distins cu premiul „Ioan Chirilă”, pentru cel mai bun comentator radio al anului. Pentru iubitorii fotbalului în alb-violet rămân de referință meciurile Politehnicii Timișoara din cupele europene: cu Celtic Glasgow și West Ham United, în 1980, cu Atletico Madrid, în 1990, sau cu Real Madrid, în 1992. (sursa foto: https://romaniastats.wordpress.com/)

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: