8 iulie 2020

Nelu Tătaru: Văd în perspectivă la sfârşitul lunii iulie, începutul lui august, o viaţă cvasi-normală

nelu tătaru

Sfârșitul lunii iulie ar putea însemna revenirea la o viață cvasi-normală, dar numai dacă respectăm regulile. Declarația îi aparține ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, care spune că va trebui să ne obișnuim să trăim cu virusul Sars-Cov2 un an sau poate chiar doi.

După ce a anunțat că, de la 1 iulie, nu vor fi introduse măsuri suplimentare de relaxare, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, spune că lucrurile s-ar putea îmbunătăți în următoarele săptămâni. Asta, după ce primele măsuri de relaxare au fost privite de români ca o întoarcere la normalitate.

„Când s-a vorbit de relaxare, s-a perceput ca o adevărată libertate. După primele două săptămâni, au apărut şi voci care îndemnau la nesupunere. Ne-am adaptat şi la acest moment, gestionând tot ce înseamnă Sărbătorile Pascale, 1 Mai, week-end-uri prelungite, inclusiv de Rusalii. Atitudinea a rămas aceeaşi a celor care contestă acest lucru. Gestionăm şi aceste lucruri”, a declarat ministrul, invitat într-o emisiune la TVR.

Trebuie să respectăm regulile, „ca să ajungem la liman”

Nelu Tătaru spune însă că, dacă respectăm regulile, în câteva săptămâni ar putea fi mai lejer. „Văd în perspectivă la sfârşitul lunii iulie, începutul lunii august, o viaţă cvasi-normală. Spun cvasi-normală, în contextul în care trebuie să ne obişnuim cu persistenţa acestui virus, un an sau doi, cu transmiteri subliminale, cu uşoare valuri, cum avem la gripa sezonieră. Ca să ajungem la acest lucru, trebuie să respectăm nişte reguli. Am putut vedea week-end-urile trecute că o parte din conaţionalii noştri cam uită de aceste reguli. Ei trebuie să respecte acele reguli pentru a ajunge la liman. Măcar din respect pentru cei care, două luni de zile, au stat în casă”, a declarat oficialul.

Ultima raportare oficială pentru România a indicat 388 de cazuri noi de Covid-19. Mai bine de două treimi din acestea se înregistrează în 10 județe și în București. În total, de la începutul pandemiei, au fost confirmați 26.970 pacienți cu coronavirus.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: