19 ianuarie 2021

Muzeul de Artă își scoate comorile pe fațadă. Sunt expuse 21 de reproduceri / FOTO

muzeul de artă

Arta iese în stradă în Piața Unirii și, pe fațada Palatului Baroc, spune o poveste despre rezistență și recunoștință. Sunt 21 de reproduceri ale unora dintre cele mai importante tablouri din colecțiile de la Muzeul de Artă.

Muzeul de Artă Timișoara și-a propus ca, în prag de sărbători, să scoată un pic arta din galerii și s-o apropie și mai tare de public. Astfel, 21 de reproduceri ale unor tablouri din colecțiile MArT au fost expuse pe ferestrele de la parterul Palatului Baroc, inclusiv pe cele de pe străzile Augustin Pacha și Florimund Mercy.

Sunt lucrări din colecțiile de Artă Europeană, Artă Românească Modernă, Icoane Bănățene, Pictură Veche Bănățeană, SIGMA & 1+1+1 și Corneliu Baba. E un mod prin care muzeul vrea să-și arată recunoștința pentru cei care i-au trecut pragul în acest an special, dar și de a convinge noi vizitatori să încerce o astfel de experiență. „Ne-am inspirat din tradiția creată de marile muzee ale lumii, de a prezenta o parte dintre cele mai atractive piese pe fațada instituției”, spune Victor Neumann, directorul MArT.

Muzeul de Artă din Timișoara, aflat în subordinea Consiliului Județean Timiș, a primit, recent, titulatura de muzeu de importanță națională.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: