Medicii de la Timișoara, la a doua doză de vaccin anti-Covid: E pașaportul nostru pentru libertate / VIDEO

anti-covid

Medicii timișoreni care au făcut prima doză de vaccin anti-Covid la finele anului trecut au făcut acum și rapelul. Spun că nu au avut nicio problemă post-imunizare și susțin, la unison, că vaccinul e singura soluție pentru a putea ieși din criză.

Dr. Teodora Moisil a fost prima persoană din Timiș care a făcut, în 27 decembrie, vaccinul anti-Covid. Duminică, 17 ianuarie, după 21 de zile, a primit și a doua doză. „Nu am avut niciun fel de reacție, nici măcar durere locală. Așteptăm să se vaccineze și restul populației, ca să devenim cumva liberi. Este foarte important pentru noi. Ca să ne vedem în continuare de toți pacienții, să putem merge liniștiți acasă, să ne odihnim (…) poate renunțăm și la mască, din toamnă. Depinde (…) Este cel mai important lucru care se întâmplă acum, această vaccinare. Nu am avut niciun fel de emoții legate de acest vaccin. Orice vaccinare a reușit să salveze milioane de vieți”, spune medicul timișorean.

Dr. Virgil Musta este alergic la ambrozie, dar n-a ezitat nicio clipă când a venit vorba să facă vaccinul. „Deși sunt alergic la ambrozie, n-am avut niciun efect la vaccin. Consider că este un gest de responsabilitate (…) Acest vaccin este calea de a opri pandemia și de a ne proteja și de a-i proteja și pe alții (…) De fapt, este pașaportul nostru pentru libertate. Cei care au recomandare… pentru că nu toată lumea are recomandare de vaccinare, sunt cu anumite afecțiuni care nu se pot vaccina, sunt femeile gravide, sunt copiii. Dar ceilalți, eu le recomand să se vaccineze. Se protejează pe ei, reduc la zero riscul de boală severă și de mortalitate, este esențial în această luptă. Încetul cu încetul vom ajunge să ducem o viață normală. Am încredere în cei care cercetează și cei care analizează, sunt instituții independente care analizează rezultatele vaccinului (…) Dacă ei au spus că riscurile sunt minime, am încredere în ceea ce spun experții în domeniu”, a declarat Musta.

„Este vitală vaccinarea”

Directorul Spitalului „Victor Babeș”, dr. Cristian Oancea, are astm și suferă de mai multe alergii. Nici el n-a avut însă vreo problemă după ce s-a vaccinat. „Am avut o ușoară durere în braț, în rest niciun efect advers. Sunt plurialergic la medicamente, la anumite alimente și la aeroalergeni, la tot felul de polenuri, sunt astmatic, dar n-am avut nicio reacție, decât acel ușor disconfort în braț. Așteptăm să trecem cu bine peste ce va urma (…) Este vitală vaccinarea, pentru fiecare individ, pentru populație și ca nație. Dacă vrem să rămânem sănătoși, să reluăm viața, să ne recâștigăm libertatea, să ne revedem cu familiile, cu prietenii, trebuie să ne vaccinăm, să rămânem sănătoși”, a spus, la rândul lui, Oancea.

De la începutul campaniei de vaccinare, în Timiș au fost imunizate anti-Covid 9.783 persoane. Potrivit datelor oficiale, 27 dintre acestea au avut de reacții adverse, de intensitate scazută spre moderată: durere la locul administrării, mialgii, subfebrilități, cefalee sau urticarie.

About Post Author