Mare grijă la scaldă! Pompierii, chemați într-o singură zi la două cazuri de înec

bega

foto: Arhivă

A venit, în sfârșit, vara, iar mersul la scaldă este una dintre cele mai plăcute activități. Poate fi însă periculos, dacă nu respectați niște reguli simple. Numai duminică, pompierii au fost chemați la două cazuri de înec. Una dintre victime nu a supraviețuit.

După o perioadă ploioasă și cu inundații, este, în sfârșit, vreme caldă, de vară. Ea aduce însă și unele riscuri, iar unul dintre cele mai des întâlnite este pericolul de înec. „Pompierii timișeni au fost solicitați, numai ieri, la două cazuri de înec. O persoană a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind transportată la spital pentru îngrijiri medicale. Pentru cealaltă victimă însă, din nefericire, manevrele de resuscitare nu i-au mai putut fi de folos, fiind declarată decedată”, transmit cei de la ISU Timiș.

Salvatorii au și câteva sfaturi:

  • nu intrați în apă după ce ați consumat alcool sau pe timp de noapte
  • nu intrați în apa rece după expunere la soare
  • nu săriți în apă de pe platforme, poduri sau alte construcţii;
  • nu lăsați copiii nesupravegheaţi în apă sau în proximitate
  • scăldați-vă doar în locurile special amenajate în acest sens
  • dacă nu știți să înotați foarte bine, nu vă aventurați în locuri periculoase, nesupravegheate; folosiți în acest scop doar bazinele special amenajate și supravegheate de personal calificat
  • nu vă scăldați în râuri, lacuri, canale de irigații ale râurilor, sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenții sunt foarte puternici, albiile nămoloase sau pline cu plante, pietre, crengi și trunchiuri de copaci

Foarte important: dacă observați o persoană care se află în pericol de înec, încercați să o salvați, fără a vă pune viața în pericol. Sunați de urgență la 112.

About Post Author