Licitația pentru lărgirea drumului spre Moșnița Nouă mai așteaptă. Ar putea dura… 10 luni!

moșnița nouă

Lărgirea la patru benzi a DJ 592 Timișoara – Moșnița Nouă nu se face prea repede. Licitația începută în luna iulie e posibil să nu se încheie decât în… mai! Termenul de evaluare a ofertelor ar fi trebuit să expire în 12 februarie, dar a fost prelungit.

În 13 iulie 2019, CJ Timiș scotea la licitație contractarea lucrărilor privind „lărgirea la 4 benzi de circulație DJ 592 Timișoara – Moșnița Nouă“. Vorbim despre un tronson de 4 kilometri de șosea unde, pe lângă lărgirea drumului, vor fi făcute sensuri giratorii, trotuare și piste de biciclete. De asemenea, va fi realizat iluminatul public. Proiectul spune că vor fi plantați și 1.000 de arbori, fiind amenajate și accese către străzile laterale și rigole de scurgere a apelor pe ambele părți ale drumului. Lucrarea prevede alveole pentru staționarea autovehiculelor și stații de transport în comun.

Patru oferte, depuse de jumătate de an

Ofertele au putut fi depuse până aproape de finele lunii august, suma maximă oferită de CJ fiind de 35,5 milioane de lei, cu TVA, adică aproximativ 7,4 milioane de euro. Au fost depuse patru oferte, după cum urmează:

  • Strabag SRL – Group DCM SRL – Trans Ar Trust Instalații SA – Con Electrifcarea Instal SRL
  • Porr Contruct SRL – Cons Electrificarea Instal SRL – Trans Ar Trust Instalații SA
  • Vitida Mineral – Electroechipament Industrial SRL – Trans Ar Trust Instalații SA – Optotel Com – Swarco Traffic România – Danube Total Grup SRL – Cavadini Construct SRL – Technocer
  • Maxagro Center SRL – Praetoria Construct – Cons Electrificarea Instal SRL – General Trust Arges SRL – Maxagro Farm (fosta Ioșca & Erjica SRL) – Aqua Parc SRL

Ofertele ar fi trebuit evaluate până în 12 februarie. Termenul a fost însă prelungit, astfel că această fază a licitației ar putea fi încheiată doar în 12 mai. „Încă nu sunt gata evaluările. Exista posibilitatea legală de prelungire cu 3 luni a termenului. Ca sa nu expire avizele obținute în cadrul proiectului. Asta nu înseamnă că evaluarea nu se poate termina mai repede decât luna mai”, explică reprezentanții CJ.

Altfel spus, o procedură începută în luna iulie se va termina 10 luni mai târziu, dacă nu apar contestații și alte probleme ulterioare. Culmea este că durata șantierului este tot de… 10 luni! În bugetul pe 2020 al CJ Timiș, extinderea la patru benzi a DJ 592 are prevăzută suma de 30,7 milioane de lei, din care 28,7 milioane prin PNDL.

Între timp, șoferii care au ghinionul să fie nevoiți să vină la / de la Moșnița Nouă, mai ales dimineața și seara, trebuie să se înarmeze cu răbdare.

About Post Author