Liceul de Arte Plastice Timișoara se închide. Din cauza mizeriei / VIDEO

liceul de arte

Cei peste 500 de elevi care învață la Liceul de Arte din Timișoara vor face cursuri exclusiv online. Școala se închide, dar nu din cauza pandemiei, ci din lipsa condițiilor decente. Deși i-a ignorat toată vara pe părinții copiilor, primarul în funcție Nicolae Robu a venit miercuri la întâlnirea cu aceștia.

Inspectoratul Școlar Județean Timiș a decis miercuri, 30 septembrie, în consiliul de administrație, suspendarea cursurilor la Liceul de Arte Plastice. Aici învață peste 500 de copii, care vor sta acasă și vor face cursuri online. Decizia nu este motivată de pandemia de coronavirus, ci de starea deplorabilă în care se află școala.

„Primăria a început lucrările acum două săptămâni, schimbarea coloanei de apă. Va trebui să sistăm activitatea didactică acolo. Se va trece în mod online, în contextul legat de reabilitarea infrastructurii, a instalației de apă și canalizare, pentru că toaletele nu erau finalizate la 1 septembrie. Din 14 septembrie am încercat să aducem măcar elevii de a opta și a XII-a, dar condițiile nu sunt propice”, spune inspectorul școlar general Marin Popescu.

Robu și-a găsit timp să vină la școală

Condițiile de la Liceul de Artă nu sunt o noutate, decât, poate, pentru administrația locală. Deși cursurile au fost suspendate vreme de aproape șase luni, nu s-a reușit remedierea problemelor, așa că anul școlar a început tot fără toalete pentru elevi. DSP a fost în control, nu a emis autorizație și a amendat unitatea de învățământ, nu primăria.

În aceste condiții, conducerea Liceului de Arte a solicitat o întâlnire de urgență cu Primăria, ISJ, DSP și ISU, pentru rezolvarea problemelor grave din școală. Aceasta ar fi trebuit să aibă loc miercuri, dar… surpriză! De venit a venit doar primarul în exercițiu Nicolae Robu. Deși a ignorat până acum reclamațiile venite de la Liceul de Arte, Robu a ascultat plângerile părinților, le-a dat dreptate, a spus că-și asumă toată vina pentru situație și le-a dat părinților numărul său de telefon, să fie anunțat dacă nu se lucrează în ritmul în care trebuie.

Oamenii au reclamat dezinteresul primăriei, dar și decizia de a face, în curtea școlii, punct de distribuire a ajutoarelor sociale. „A venit doar dl Robu și a promis o ședință CL de îndată, în care să se rezolve tot ceea ce ține de Primărie. DSP, ISJ și ISU nu ne-au onorat cu prezența”, a relatat o timișoreancă, mama a doi copii care învață la Liceul de Arte.

About Post Author