La Utvin s-a pus primul strat de asfalt pe Centura de Sud / FOTO

centura de vest

Foto: Arhivă

Mai e mult până departe, dar primii metri de asfalt au fost așternuți miercuri pe varianta de ocolire Timișoara Sud. Lucrările la șoseaua de aproximativ 26 kilometri sunt executate în proporție de 15%. Șantierul a început în luna martie.

„Antreprenorul Tirrena Scavi a executat în zona Utvin, la km 2, etapele premergătoare – piatră spartă, emulsie bituminoasă – iar astăzi s-a trecut la așternerea primului strat de asfalt”, a transmis, miercuri, DRDP Timișoara.

Pe Centura de Sud se lucrează, în această perioadă, în 10 locuri. Se fac umpluturi la podețe, hidroizolații, armări și cofrări la culeele pasajelor, se montează prefabricatele pentru podețe și se decopertează stratul vegetal. De asemenea, se fac consolidări și egalizări ale fundațiilor podețelor, precum și stabilizări de maluri. Săptămâna viitoare, arheologii vor finaliza cercetările și la ultimul sit, redeschis în apropiere de DN 59 (Timișoara – Șag) pentru studii suplimentare.

Centura de Sud a Timișoarei va avea 26 kilometri. Valoarea contractului depășește 60 de milioane de euro. Lucrările ar trebui să fie gata în martie 2022.

About Post Author