La Cinema Victoria din Piața Bălcescu poate începe reabilitarea. A fost atribuit contractul

cinema victoria

Fostul Cinema Victoria, înainte de dezafectare.

Primăria Timișoara a atribuit primul contract de reabilitare pentru unul dintre vechile cinematografe ale orașului. Va lucra, timp de 12 luni, la Cinema Victoria, asocierea Audiotech Multimedia Group – Electrical Integration System.

Primăria Timișoara a scos la licitație încă din luna februarie contractul de „lucrări aferente obiectivului de investiție «Reabilitare imobil Cinematograf Victoria»”. Suma maximă oferită: 9,09 milioane de lei, cu TVA, pentru un contract de 12 luni.

„Sala de spectacol are pereții degradați, cu infitrații de apă din exterior și mari porțiuni de tencuială căzută. Tavanul fals din ghips armat are porțiuni lipsă. Din cauza neutilizării sălii, dar și a degradărilor din tâmplăria metalică existentă, în golul dintre planșeu și tavanul fals s-au format cuiburi de păsări”, scria în caietul de sarcini. La finalul șantierului, fostul cinematograf, transforma în centrul multifuncțional, va avea o sală de spectacole de 200 de locuri, cu o scenă extensibilă.

Suma e mai mică cu 500.000 lei

Au fost depuse patru oferte: Coralis Clasic SRL, Audiotech Multimedia Group – Electrical Integration System, TT & Co Solaria Grup – Avitech Co – Euras și Hanțig Electric Service – Masecons 2010 SL – Hantig Anlagen. În luna august, TT & Co Solaria Grup a contestat procedura la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor, dar dosarul a fost respins. Contractul a fost atribuit către Audiotech Multimedia Group – Electrical Integration System, pentru suma de 8,6 milioane de lei cu TVA.

Mai sunt în licitație, în acest moment, lucrările de execuție de la Cinema Dacia, ofertele fiind în evaluare, respectiv cele de la Studio, unde ofertele pot fi depuse până în luna noiembrie.

Cinema Victoria a fost construit în 1976, iar după Revoluție a fost, pe rând, discotecă și laborator de analize. Guvernul a alocat, la ultima rectificare, aproape 1,4 milioane de lei pentru lucrările de aici, dar banii vor trebui „reportați” pentru anul 2021. reabilitarea fostelor cinematografe este unul dintre angajamentele PMT pentru Timișoara Capitală Europeană a Culturii.

About Post Author