Interimatul lui Dorel Cojan continuă la Poliția Locală. Primarul Timișoarei: Nu vreau să organizez concurs

dorel cojan

Interimatul de 6 ani și jumătate al lui Dorel Cojan la șefia Poliției Locale are șanse minime să se încheie în viitorul apropiat. Primarul Timișoarei spune că postul e „ochit” de diverse grupuri de interese cărora nu vrea să le dea satisfacție. Iar concurs pe post nu va organiza pentru că… nu vrea.

Dorel Cojan ocupă postul de director executiv al Poliției Locale Timișoara de la începutul anului 2014. Este, tot de atunci, interimar, pentru că nu a fost niciodată organizat concurs. Mandatul îi este prelungit periodic de primarul Timișoarei, care se declară extrem de mulțumit de prestația acestuia. S-a întâmplat din nou, iar explicația este în aceeași notă. Drept e că edilul nu știe în baza cărei legi poate prelungi la nesfârșit acest interimat, dar se bazează pe competența Serviciului de Resurse Umane.

„Sunt foarte mulțumit de prestația pe care Dorel Cojan o are în fruntea Poliției Locale. Atâta vreme cât legea îmi permite și cât el va avea o prestație bună, atâta vreme îi voi da acele prerogative. Totul, repet, legal. Nu vă pot spune în baza căror prevederi. Asta e Serviciul de Resurse Umane, care îmi pregătește materialele. Este totul legal”, declară primarul.

Despre premii și grupuri de interese, plus un „nu” categoric

Acesta este convins că Poliția Locală Timișoara are o prestație foarte bună, desrpe care spune că este apreciată și de cetățenii. În plus, ia și premii! Altfel, primarul susține că numirea lui Cojan deranjează anumite grupuri de interese. „Au fost tot felul de reclamații, sunt grupurile de interese care au ochit acest post sau cele care nu-și pot face de cap, că Poliția Locală nu este manevrabilă de nimeni. De aici apare un deranj. Altfel de ce nu ar putea cineva dormi că e Dorel Cojan în funcția de director executiv al Poliției Locale? Poliția Locală (…) ia mereu premii naționale și este o poliție locală apreciată și în sondajele pe care le-am făcut în plan local”, explică acesta.

Și totuși, ar putea avea loc un concurs pentru postul de director executiv al PLT? Întrebat de ce nu-l organizează, primarul Timișoarei răspunde prompt: „Nu vreau. Am un principiu. Când lucrurile merg bine să nu intervin să le deranjez. În momentul în care lucrurile nu mai merg bine, aș organiza concurs. Nu știu pe cine frământă atâta lucrul acesta. De aceea am spus pe un ton mai șugubăț, așa, că nu vreau. Serios vorbind, după evaluările mele, lucrurile merg bine și nu-mi place să intervin acolo unde lucrurile nu merg bine”.

E greu să fii polițișt local

Dorel Cojan este și pensionar al MAI și cumulează pensia cu salariul de șef al PLT. Anul trecut, potrivit declarației sale de avere, în cont i-au intrat, în fiecare lună, peste 15.000 lei.

Primarul Timișoarei spune, pe de altă parte, că de când PL nu mai este în subordinea sa, efectele sunt vizibile în oraș. N-ați văzut în zona centrală cum au apărut cerșetori, hoți? Nu se mai respectă de către toată lumea interdicția pentru bicicliști (…) văd aproape în fiecare zi pe câte unul care merge pe câte o roată, prin mulțime. Înainte aveam polițiști în civil, polițiști în uniformă, într-un număr suficient, încât lucrurile au fost aduse la un nivel de civilizație de invidiat. Nu perfect, dar de invidiat. E bine plătit un polițist local (…) dar e și o profesie destul de ingrată, destul de greu de exercitat”, conchide acesta.

About Post Author