Întâlnire „bună” PNL – USR PLUS. Concluzii, probabil săptămâna viitoare

cj timiș

foto: Arhivă

S-au văzut, s-au plăcut… continuă. PNL și USR PLUS au încheiat, vineri, prima întâlnire pentru eventuala formare a unor majorități la Consiliul Local Timișoara și Consiliul Județean Timiș. De luni urmează întâlniri punctuale, iar joia viitoare va fi o nouă negociere politică.

Cele două echipe de negociatori de la PNL și USR PLUS s-au întâlnit, vineri, pe teren neutru. Nu s-a stabilit decât că urmează alte întâlniri, dar atmosfera a fost catalogată, într-un comunicat comun, drept „bună”.

„Discuțiile s-au purtat în jurul unor principii și proiectelor mari pentru Timișoara și județ. Am hotărât că, începând de luni, ne vom întâlni în echipe de lucru mai mici pe diferite domenii de interes pentru administrația locală, pentru ca joia viitoare să avem o nouă negociere, politică, pentru un program comun de guvernare locală. Considerăm că există premisele unui parteneriat pentru Timișoara și Timiș, pentru următorii 4 ani”, transmit cele două partide.

Noua majoritate ar urma să respecte alt fel de reguli în administrație și politică: „transparență, meritocrație, competență, colaborare pentru proiectele mari ale orașului și județului”.

Vă reamintim, PNL anunța, prin vocea lui Alin Nica, președinte interimar, că ar vrea ambele posturi de viceprimar la Timișoara. De cealaltă parte, Dominic Fritz, primarul ales, spunea că echitabil ar fi ca fiecare formațiune să aibă un „vice”, atât la primărie, cât și la CJ.

About Post Author