Haos în trafic la Timișoara. În centru se stă cu zecile de minute / FOTO

Unda verde

Haos total în Timișoara. Aparent, închiderea traficului pe strada 20 Decembrie a dat peste cap totul, marți dimineață. Sunt coloane de mașini în toată zona și inclusiv unele tramvaie sunt blocate. Se stă bară la bară și în alte părți ale orașului.

Circulația pe strada 20 Decembrie, pe porțiunea dinspre Podul Mihai Viteazu și strada CD Loga, este închisă total, până miercuri noaptea. Muncitorii SDM lucrează la înlocuirea bordurilor și refacerea carosabilului. Restricția pare însă să fi blocat total circulația în zona centrală a Timișoara. Se stă bară la bară în zona Flora, dar și Maria, pe sensul spre catedrală. Pe aplicațiile de trafic, acea zonă este roșu închis, semn de maximă aglomerație, iar pe rețelele de socializare șoferii se plâng că stau deja de zeci de minute în trafic. Unul a notat că a avut nevoie de 50 de minute, pentru a ajunge din Fratelia în zona Sinaia.

În urmă cu aproximativ o săptămână, primarul Nicolae Robu spunea că, grație lucrărilor făcute de municipalitate, timpul petrecut în trafic, ca șofer, s-a redus la aproape jumătate. „Vedeți câte lucruri facem în infrastructura orașului. (…) Nu e totuna să pierzi zilnic două ore sau să pierzi zilnic 40 de minute. Cam acestea sunt extremele de timp. Cu o infrastructură proastă, fiecare am consuma două ore pe zi cu deplasarea prin oraș. La ora actuală, în Timișoara nu prea ai ocazia să îți petreci în trafic mai mult de 40 de minute. Sigur, sunt situații de excepție, când sunt lucrări, când sunt restricții de trafic, când sunt închise străzi importante, când e câte un accident șamd” , afirma edilul.

Una peste alta, potrivit celor din PMT, în 14 ore, pe lângă primărie ajung să circule chiar și 22.000 de mașini. Calculele sunt făcute pe baza valorilor de trafic înregistrate dinspre Piața Bălcescu, Bd. Vasile Pârvan și Spl. Tudor Vladimirescu. Pe strada 20 Decembrie s-a turnat binder pe toate cele trei benzi și miercuri noapte va fi redeschis traficul. Pentru șoferi mai urmează însă niște vești nu prea grozave. După ce se va termina șantierul pe strada 20 Decembrie, urmează lucrări pe CD Loga, chiar în fața Primăriei Timișoara.

About Post Author