5 iulie 2020

Grecia are reguli noi pentru turiști. De la 1 iulie e obligatoriu un formular de localizare

grecia

Mergeți în vacanță în Grecia? Țineți cont că, de la 1 iulie, sunt reguli noi pentru turiști. Trebuie să completați un formular de localizare, care conține datele personale și alte informații referitoare la călătoria în Grecia.

Grecia intră într-o nouă fază de relaxare a restricțiilor impuse de pandemia COVID-19. De la 1 iulie se vor deschide încă 18 aeroporturi regionale (deja deschise fiind aeroportul din Atena si cel din Salonic), șapte porturi și alte șapte puncte rutiere de trecere a frontierei. Vor fi deschise punctele de frontiera dintre Macedonia de Nord și Grecia.

Tot de la 1 iulie este obligatorie completarea unui formular online de localizare a pasagerilor, cu cel puțin 48 de ore înainte de intrarea în țară. Acesta trebuie completat de toți turiștii și conține date despre traseul în Grecia pe perioada călătoriei și destinația finală. De asemenea, include informații referitoare la numărul de zile petrecute în alte țări, dacă este cazul, înaintea intrării în Grecia.

După completare, formularul trebuie tipărit sau descărcat pe telefon și prezentat autoritatilor elene la intrarea în Grecia. Formularul se găsește aici.

Autoritatile elene vor verifica pașaportul/actul de identitate și codul unic QR generat în urma completării formularului. În funcție de acest cod, turistul este direcționat fie spre o zonă de verificare suplimentară, fie poate pleca direct spre destinația finală. Dacă există mai multe opriri până la destinația finală, acestea trebuie declarate toate in formularul online. În cazul în care pasagerul va fi testat pentru COVID-19, el trebuie să rămână 24 de ore în autoizolare, în punctul final de destinație declarat în formularul online, până când sunt disponibile rezultatele testului.

De la Timișoara pornesc, de la 1 iulie, cursele charter spre Grecia. Primul zbor este spre Rhodos. Urmează, din 4 iulie, Skiathos, iar din 6 iulie, Creta.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: