3 august 2020

Gravidă cu Covid din Arad, decedată în Urgențe la Județean. A fost trimisă la Timișoara cu ambulanța, în stare gravă

gravidă

O femeie însărcinată în 28 săptămâni, infectată cu coronavirus, a murit în Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Timișoara. Gravida, care era hipertensivă și suferea de diabet și obezitate, fusese trimisă cu ambulanța de la Arad, în stare foarte gravă.

Însărcinată în 28 de săptămână, o femeie din Arad, bolnavă de Covid-19, a fost trimisă joi la Timișoara, în stare foarte gravă. Ea fusese internată în Secția Covid-19 pentru gravide a Spitalului Județean din Arad. Când starea i s-a înrăutățit, ea a fost transferată în ATI. După ce a fost stabilizată, medicii arădeni au decis s-o trimită la Timișoara. A ajuns în stare gravă la ATI, unde ar fi fost stabilizată, iar medicii au decis să o trimită la Timișoara.

Acum, la SJU Arad este anchetă. „Am trimis inspecția la Spitalul Județean Arad. Pacienta pozitivă a fost internată pe o secție, apoi a fost la ATI, a fost stabilizată și de acolo a fost trimisă joi către Timișoara. Pe drum s-a decompensat, a intrat în stop cardio-respirator, a fost resuscitată, a intrat în UPU la Spitalul Județean Timișoara, unde a și decedat”, susține Horea Timiș, directorul DSP Arad.

De trei ori resuscitată, a patra oară nu s-a mai putut

La Maternitatea Bega, unde au fost tratate mai multe gravide cu Covid-19, cazul de la Arad era cunoscut. „Am avut niște discuții legate de cazul de la Arad, am stabilit conduita pe care o urmează colegii de acolo. Astăzi (joi – n.r.) ni s-a spus că a plecat spre Timișoara. Pentru că starea pacientei era gravă, au decis să o trimită la UPU Județean”, afirmă, la rândul lui, dr. Marius Craina, managerul Maternității Bega.

Directorul Spitalului Județean Timișoara spune că gravida nu era transportabilă și că avea o saturație de oxigen foarte scăzută. „A făcut un prim stop cardio-respirator pe ambulanță și încă trei în UPU. Primele două din unitatea noastră au fost resuscitate (…) Era cu o saturație de oxigen de 70%, nefiind intubată, ceea ce ar fi trebuit să se întâmple de la 89% în jos. Noi am vrut să ajutăm. Nu înțeleg cum s-a ajuns în situația aceasta la Arad, să ajungă să aibă o saturație atât de joasă, să ajungă să fac stop respirator în ambulanță. Chiar dacă nu suntem spital Covid, avem cel mai performant UPU din regiune, am vrut să ajutăm”, spune dr. Raul Pătrașcu.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: