7 august 2020

Fritz (USR): Timișoara înseamnă și altceva decât centru și, poate, zona Soarelui. Revoluția cartierelor

fritz

Dacă oamenii care locuiesc în cartierele Timișoarei sunt mulțumiți de ceea ce găsesc în apropierea locuințelor lor, orașul va prospera. Este unul dintre principiile pe care se bazează în strategia sa candidatul USR/PLUS la Primăria Timișoara, Dominic Fritz.

Actuala administrație s-a concentrat, în ultimii opt ani, doar pe centrul Timișoarei și, poate, pe zona Soarelui, acolo unde locuiește actualul primar. Candidatul USR/PLUS la Primăria Timișoara, Dominic Fritz, spune răspicat că această discriminare trebuie să înceteze. „Timișoara este, tradițional, un oraș al cartierelor (…) Fiecare din aceste cartiere are un istoric propriu, dar, din păcate, tot acest istoric a fost uitat. (…) Există un sentiment comun în toate cartierele. Acest sentiment este că, în ultimii 10-20 ani, Timișoara s-a dezvoltat cât de cât, dar cartierele au rămas pe loc”, explică Fritz.

Despre „revoluția bunei guvernări”

Potrivit candidatului USR / PLUS, viitoarea administrație va aborda lucrurile cu totul altfel. „Un bun gospodar are grijă de fiecare părticică din gospodăria lui, nu doar de poarta pe care intră musafirii. Din păcate, dl Robu a avut grijă doar de cartierul Cetate și, poate, de Soarelui, unde stă el. În administrația Dominic Fritz nu va mai exista discriminare între cartiere. Noi propunem o revoluție a bunei guvernări, care pune în mijloc nevoile oamenilor din cartiere”, spune Dominic Fritz.

El intenționează să creeze o structură organizațională pe modelul administrațiilor locale din Germania. Vor fi înființate, astfel, posturi de manager de cartier. Cei care le vor ocupa vor răspunde de problemele zonelor lor. Urmează să fie „resuscitate” și vechile consilii de cartier care, teoretic, există, dar nu mai au nicio relevanță în acest moment.

Fără diferențe între standardul de viață

Un alt punct important în programul lui Fritz este dezvoltarea punctuală a cartierelor, în funcție de nevoi. „Deci discrepanțele care se lărgesc între cartierele mărginașe și centru, pe astea trebuie să le închidem. Trebuie să egalizăm condițiile de viață din cartiere. Acum, un cetățean timișorean care locuiește în Plopi sau Ronaț plătește aceleași taxe ca unul care trăiește în Cetate sau Soarelui. Normal ar fi să beneficieze de aceleași servicii”, detaliază candidatul USR / PLUS. În plus, promite acesta, 5% din bugetul de investiții va fi dedicat anual propunerilor venite de la locuitorii orașului.

„Eu cred ca un oraş modern se construieşte pe baza unor cartiere puternice, unde oamenii se simt acasă, unde calitatea oamenilor se bazează pe nişte servicii de calitate în proximitatea lor. Şi nu doar în centru. În administraţia lui Dominic Fritz nu va mai exista discriminare între cartiere”, a conchis candidatul USR / PLUS.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: