20 ianuarie 2021

Fritz are încă doi consilieri personali: Simona Fiț și Valentin Mureșan

Primarul Dominic Fritz are, de vineri, o echipă de patru consilieri personali. Simona Fiț și Valentin Mureșan vor fi „în serviciul Timișoarei în următorii ani”.

Dominic Fritz și-a ales cei mai noi consilieri personali din mediul ONG. Simona Fiț a fost profesor asociat la masterul Politici Publice şi Advocacy la UVT. „A coordonat procesul de elaborare a dosarelor de candidatură pentru Timișoara Capitală Culturală și a făcut parte din echipa de susținere a candidaturii în fața juriului european, pentru etapele de pre-selecție și selecție și pentru prima etapă de monitorizare (…) A mai coordonat Fondul Științescu derulat de Fundația Comunitară Timișoara, prin care s-au finanțat proiecte educative pentru mii de copii. A fost și managerul programului național de formare al Academiei de Advocacy, cu 800 de participanți, reprezentanți ai patronatelor, sindicatelor și organizațiilor non-guvernamentale”, anunță edilul șef.

IT-ist, implicat în proiecte civice

Val Mureșan este absolvent de Politehnică și are un doctorat făcut în Irlanda, țară în care a locuit 10 ani. A predat la Universitatea Dublin și a fondat acolo Movidius, un startup de procesoare și softuri pentru tehnologii inteligente, pentru telefoane, drone și smartcity. S-a întors în Timișoara în 2005 și a deschis primul birou Movidius. Movidius a fost cumpărat în 2016 de Intel, care și-a dorit procesorul care putea să ghideze fără pilot dronele, astfel încât să evite obstacole şi în acelaşi timp să se focuseze pe obiectiv.

„Nu de mult timp, procesorul Myriad2, una din soluțiile create de echipa coordonată de el a ajuns în spațiu cu satelitul PhiSat-1, lansat de Agenţia Spaţială Europeană (…) Este co-fondator al Fundației Comunitare din Timișoara și co-initiator în nenumărate proiectele socio-culturale sau civice: Timotion, Grădinescu, CetățeanTM, Team2121, și Creativa. Val este alergător amator, crede ca sportul de masă este una din soluțiile la multe probleme și este membru al echipei Alergotura”, mai spune Fritz.

Din echipa primarului Timișoarei fac parte, de la începutul lunii, și arhitectul Rudolf Gräf și economista Loredana Pintea.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: