Frig în containerul ATI de la Babeș. Pacienții, mutați în spital

ai

În containerul ATI aflat în curte la Spitalul „Victor Babeș” s-a stricat, luni, instalația de încălzire, așa că pacienții au fost mutați în spital. Unitatea sanitară este plină. De altfel, numărul celor internați cu coronavirus în Timiș a trecut de 200.

Pacienții cu Covid-19 internați în unitatea mobilă a ISU din curtea Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” au fost mutați, luni, în spital. S-a stricat instalația de încălzire a containerului. Temperatura a coborât, noaptea trecută, până la un grad Celsius, iar păturile și caloriferele folosite de medici nu au făcut față.

„ISU încearcă să depaneze de azi pe mâine, ținând cont că temperaturile sunt foarte scăzute și a căzut coolerul de căldură. Noi am pregătit soluția de backup, mutăm pacienții, că nu putem să riscăm. Îi mutăm pe secția de chirurgie toracică, unde avem porturi de oxigen și ce ne mai trebuie”, ne-a declarat dr. Cristian Oancea, directorul Spitalului „Victor Babeș”.

Unitatea mobilă cu 12 paturi a fost instalată în luna iulie în curtea Spitalului „Victor Babeș”. Un container similar este și în curtea Spitalului Județean. Luni, în spitalele din Timiș erau internați 205 pacienți cu Covid. 22 dintre aceștia au nevoie de oxigen, așa că sunt la Terapie Intensivă.

Timișul a trecut de 6.000 de infectări cu coronavirus, de la începutul pandemiei. Maximul într-o singură zi a fost de 202 și s-a înregistrat sâmbătă, 17 octombrie.

About Post Author