Focar de Covid la centrul de detenție pentru minori din Buziaș

buziaș

Zece adolescenți de la Centrul Educativ Buziaș au coronavirus. Focarul nou depistat se adaugă celui de la Penitenciarul Timișoara, unde sunt infectate peste 160 de persoane.

Zece tineri aflați în custodia Centrului Educativ Buziaș au fost confirmați pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2. Ei erau cazați în același pavilion de deținere și, potrivit reprezentanților instituției, nu au desfășurat activități în comun cu adolescenții din alte pavilioane.

„Conform metodologiei interne, au fost transferați la Penitenciarul-Spital București-Jilava, în vederea aplicării conduitei terapeutice optime. Starea de sănătate a persoanelor confirmate pozitiv nu ridică dificultăți”, transmite purtătorul de cuvânt al centrului, cms. șef Marina Valdora Simonetti.

A fost anunțată Direcția de Sănătate Publică Timiș și s-a făcut dezinfectare, fiind lărgită baza de triaj epidemiologic atât pentru cadre, cât și pentru persoane internate. Pe de altă parte, cel mai mare focar de Covid din Timiș este la Penitenciarul Timișoara, unde au fost infectate cu coronavirus 164 persoane.

About Post Author