Festivalul Tomatelor, la Timișoara. Vino să guști cele mai bune roșii

festivalul tomatelor

Roșii, roz, galbene sau vineții. Sunt de mai multe culori, dar toată lumea le spune roșii. Acum au, din nou, festival la Timișoara. Festivalul Tomatelor vă așteaptă sâmbătă la o întâlnire… gustoasă.

Pusă în salate de vară, ca ingredient pentru sosuri, în mâncăruri ușoare sau în conserve de sezon, roșia surprinde mereu cu gustul ei bun, dulce și de neînlocuit într-o masă sănătoasă. La Timișoara, ea are acum și un festival.

„Parte din familia Solanacee, apropiată pe linie genetică de cartof și ardei, roşia este unul din fructele ale cărui soiuri sunt neașteptat de diverse. Pusă în valoare în toate gastronomiile lumii, în rețete care de care mai surprinzătoare și mai delicioase. E o sursă de vitamine și antioxidanți, licopenul fiind poate cel mai valoros, un veritabil generator de energie și vitalitate. La ediția din acest an, venim cu o expoziție de tomate ecologice, cu diversitatea unei colecții suprinzătoare de varietăți, cu invitația de a degusta cea mai gustoasă roșie a acestei ediții și cu voia bună a unor oameni și producători pasionați de grădinărit, de natură și ecologie”,transmit organizatorii Festivalului Tomatelor.

Acesta are loc sâmbătă, 25 iulie, în curtea liceului Waldorf din Timișoara, cu începere de la ora 10. Va avea loc și un concurs de degustare și alegere a celor mai frumoase și gustoase roșii.

About Post Author