Festival medieval de peste 80.000 de euro, lângă Castelul Huniade. Se caută organizator

castelul huniade

Muzeul Banatului vrea să organizeze, timp de trei zile, Festivalul Medieval la Castelul Huniade. De aceea, se caută firmă care să-l organizeze. Trebuie să angajeze trupe de reconstituire istorică, să asigure muzica și să aducă neapărat cel puțin patru… cai.

Festivalul Medieval de la Castelul Huniade este programat să se desfășoare în perioada 24 – 26 iulie, în curtea castelului. Muzeul Național al Banatului caută acum firmă care să se ocupe, în doi timpi și trei mișcări, de organizarea acestuia.

„Beneficiarul dorește contractarea mai multor trupe de reconstituire istorică medievală, cu recuzită care respectă adevărul istoric, cum ar fi: Compania Dragonului, Vulturii din Țara Calatei (Kalotaszegi Turul), Teutonii Transilvaniei, Deus Vult, Straja Cetății Mediaș, Compania Ursului Brun, ȘoimanArt, precum și alții. Pentru desfășurarea spectacolui solicităm prezența a minimum două trupe de muzică cu specific medieval, a unui spectacol pirotehnic (dans cu foc), dansuri și muzică medievală, dar și a minimum patru cai”, scrie în anunțul publicat luni pe SEAP.

Tacâmuri de unică folosință, nisip și 900 litri de apă

Firma trebuie să asigure transport pentru 110 persoane, artiști și personal tehnic, dar și pentru cei patru cai. De asemenea, este nevoie de cazare și trei mese / zi. În plus, trebuie găsească personalul tehnic și să se ocupe de scenariu, scenografi și regie. Tot în sarcina firmei care va câștiga contractul intră scena, sonorizarea și luminile.

Ce mai trebuie să găsească furnizorul? De exemplu, materiale pentru buna desfășurare a evenimentului, cum ar fi „70 kg cu nisip, 3 mc lemne de foc, 1.000 tacâmuri și farfurii de unică folosință, ingrediente pentru bucătăria medievală, 900 l apă, toalete ecologice, saci de gunoi, baloți paie”. În plus, se va ocupa și de promovarea evenimentului, pe toate canalele posibile.

Suma maximă oferită de MNaB este de 399.840 lei, cu TVA. Adică peste 82.000 de euro. Practic, cu oferte care sunt așteptate până în 15 iulie, firma care câștiga acest contract va avea la dispoziție cam o săptămână să pună la cale ce-și dorește Secția de Istorie a MNaB. Rămâne de văzut și în ce condiții se va putea desfășura acest festival. În prezent, este interzisă organizarea unor evenimente în aer liber cu mai mult de 50 de participanți. Și trebuie respectate și regulile de distanțare.

About Post Author