Faber lansează Creativa. Ghid… creativ independent pentru Timișoara

creativa

E parte din povestea care a făcut orașul să crească, iar acum continuă, pe coordonatele secolului XXI. E povestea Faber, centru cultural independent. Iar acum întrebarea este cât de creativă e Timișoara? De aici a apărut… Creativa, poveste din care poți face parte și tu.

Faber este o clădire pe malul Begăi, care face parte de ceva timp din povestea Timișoarei. A aparținut Fabricilor Unite de Ulei și Săpun din 1844, apoi Fabricii Lumina în 1948. În istoria recentă, mai recentă, a fost a Fabricii Azur. De ceva timp se transformă, încet, dar sigur și cu multă pasiune, într-un nou centru cultural independent al orașului. Comunitatea Faber face acum un prim pas important în viața creativă a Timișoarei.

Ce este Creativa

Așa a apărut Creativa, un instrument interactiv, care își propune să ofere o imagine a potențialului cultural și creativ din Timișoara. „Creativa este o platformă deschisă pentru acele persoane sau grupuri care pot oferi răspunsuri creative la diverse provocări, fiind în același timp un mediu de expunere al creativilor și o resursă pentru toți cei care au nevoie de impulsuri creative în proiectele lor. Creativa este, prin natura sa, într-o continuă schimbare: îi întâlnești pe platformă doar pe cei care au ales să se înscrie, așa că o reprezentare mai fidelă a potențialului creativ din Timișoara depinde în mare măsură și de numărul celor care cunosc acest proiect. Creativa este o platformă în testare, pentru care așteptăm sugestii de îmbunătățire, dezvoltare sau replicare”, spun cei de la Asociația Faber.

Cine a ajutat și cum te poți implica tu

Din echipa de implementare a proiectului fac parte Alexandra-Maria Rigler, Alex Iliescu, Andreea Iager-Tako, Andrei Drăcea, Bogdan Cotîrță, Costin Bleotu, Pepe Peralta Guerrero și Val Mureșan. Consultanța a venit de la Alexandru Ciobotă, Alexandru Lorinți, Ana Kun, Andreas Samuelsson, Atelier Bobar, Bianca Băilă, Claudia Tănăsescu, Cristian Boldișteanu, Diana Marincu, Dragoș Miștorică, Emilia Szuszmann, Gabriel Amza, Octavian Nicolae Horvath, Ioana Dorobanțu Gordon, Levente Kozma, Lia Pfeiffer, Livia Coloji, Loredana Gaiță, Manu Anghelescu, Mihai Drăgan, Monica Diaconu, Ovidiu Hrin, Ovidiu Zimcea, Pusha Petrov, Răzvan Delibasa, Roxana Puriș, Sasha Bodeanu, Seba Tătaru, Sorin Chiuzbaian și Zoltan Bereczi.

Dacă ai propuneri de optimizare sau te gândești că ai putea implementa Creativa și în alte orașe, nu te sfii: scrie aici.

Faber reunește echipele a trei grupuri cu experiență în zona ONG și a industriilor culturale creative: Fundația Comunitară Timișoara, FOR și Centrul Cultural Plai. Faber înseamnă 810 de metri pătrați de clădire și 2.500 de metri pătrați de teren. Adică, un centru cultural independent, locul perfect de întâlnire al industriilor creative și mediului ONG din Timișoara.

About Post Author